Yahşi: "Alperen'in faillerini kesinlikle affetmeyeceğiz"

Yahşi: "Alperen'in faillerini kesinlikle affetmeyeceğiz"

“Alperen’in sarhoşluğu ile dolaşıyorum”

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile bayramlaşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Serviste havasızlıktan hayatını kaybeden Alperen’in sarhoşluğu ile dolaşıyorum. Bu akla mantığa gelmeyen bir olay. Filmlere bile konu olmayacak kadar dehşet verici. Kasıt mı var, kusur mu var diye olayı didik didik ediyoruz. Kesinlikle affetmeyeceğiz” dedi.

Kurban Bayramı öncesinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bayramlaşma töreni düzenlendi. 15 Temmuz Şehitleri Salonu’nda gerçekleşen bayramlaşmada personelin bayramını kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, göreve başladığı zamandan beri yapılan çalışmalara değindi. Yahşi, serviste unutulduğu için havasızlıktan hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin için yürütülen soruşturma hakkında, “Sorumluluğumuzu omuzlarımızda değil kalbimizin en ücra köşelerinde hissediyoruz. Serviste havasızlıktan hayatını kaybeden Alperen’in sarhoşluğu ile dolaşıyorum. Bunun sorumluluğunun bilincindeyiz. Bir daha benzer olayların yaşanmaması için mücadele edeceğiz. Bu akla mantığa gelmeyen bir olay. Filmlere bile konu olmayacak kadar dehşet verici. Kasıt mı var, kusur mu var didik didik ediyoruz. Hem savcılık ve adli boyutuyla muhteşem bir işçilikle gerçeği ortaya çıkaracağız. Kesinlikle affetmeyeceğiz. Bir daha bu olayların yaşanmaması için yoğun mesai sarf ediyoruz” diye konuştu.

“En büyük aileyiz”

850 bin öğrenciye hizmet etmenin mutluluğu ile milli eğitim binasının kapısını her sabah mutlulukla açtıklarını ifade eden Yahşi, şöyle devam etti: 

“Buraya taşındığımızda hain FETÖ kalkışması ile birlikte zor bir dönemi tamamlamış olduk. Eğer bu ülkede ve İzmir’de bu başarı varsa siz değerli çalışma arkadaşlarımla birlikte var. Bu huzur ve barış atmosferinin oluşmasında sizlerin çok ciddi katkısı var. En ufak bir problem ve disiplin olayı yaşamadan bir yılı tamamladık. Bizler bu ülkenin çocukları ve bu bayrak için çalışıyoruz. 50 bine yaklaşan çalışanımızla biz İzmir’de en büyük aileyiz. Bu aile insan yetiştiriyor, adaleti, barışı ve huzuru tesis etmek üzere çalışıyoruz. Daha iyi bir Türkiye Cumhuriyeti nesli yetişmesi için, hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli adına Yahşi'ye çiçek takdim edilirken, Yahşi de bu çiçeği, meslekte 35 yılı geride bırakan kadın personele takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.