Yahşi, Türkiye'nin en genç yazar kadrosu ile buluştu

Yahşi, Türkiye'nin en genç yazar kadrosu ile buluştu

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, TÜYAP tarafından düzenlenen 22. Kitap Fuarı’nda Türkiye’nin en genç yazar kadrosuyla buluştu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, TÜYAP tarafından düzenlenen 22. Kitap Fuarı’nda Türkiye’nin en genç yazar kadrosuyla buluştu. Fuarda, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün standını ziyaret eden Yahşi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alırken eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere geliştirilip stantta sergilenen ‘sanal gerçeklik’ gözlüğünü test etti. VRTAR kısaltma ismiyle eğitimde kaliteyi artırmayı amaçlayan geliştirilmiş sanal gerçeklik uygulamaları, standa özel kurgulanan güneş sistemi, e-twining uygulaması ve Avrupa Birliği (AB) Projeleri hakkında bilgi aldı. Yahşi ayrıca Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu’nda öğrenim gören Türkiye’nin en genç yazar kadrosuna sahip öğrencilerle, düzenlediği söyleşide bir araya geldi.

ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

Yahşi daha sonra, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Kültürpark 1 No’lu Hol’de düzenlenen etkinliğe vatandaşlar da katılım gösterdi. Söyleşide konuşan Yahşi, “Sizin okuduğunuz her bir roman bir sınıfa bedeldir. Roman, hayal dünyanıza mutluluk getirir. Biz öğrencilerimizin sadece sınıf ortamında değil, aynı zamanda hayal dünyalarını da romanla beslemelerini istiyoruz. Bir çocuğun fiziksel gelişimi için anne sütü ne kadar gerekliyse, ruhunun beslenmesi için de kitaplar o kadar gereklidir. Artık öğretmenler bilgi aktaran kişiler değil, rehberlik eden kişiler haline gelmiştir. Sürekli kendisini kitaplarla besleyip geliştiren öğrencilerin karşısında kendini geliştiren öğretmenler olmak zorundadır. Lise ve üniversite bitirmekle iyi bir başarı elde edemiyoruz. Bunların yanına kendi başarı hikayenizi yazmak için beynimizi de kitaplarla beslememiz gerekiyor.

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ YAZAR KADROSU

“760 bin öğrencimizin kitapla buluşmasını ve kitapların büyülü dünyasına dalmasını istiyoruz. Kendi harçlığınızla aldığınız ilk kitap hayatınıza yaptığınız ilk ve en önemli yatırımdır. Asla bir kitaba verdiğiniz para için yüreğiniz cız etmesin. Öğrencilerimizi kitaplarla buluşturmak istiyoruz. Teknoloji bağımlılığından kitapların büyülü dünyasına koşan bir gelecek nesil oluşturmayı arzuluyoruz” diyen Yahşi, gelecek nesillerin kitap ile daha fazla iç içe olmasını istediklerini söyledi. Ayrıca Türkiye’de okul olarak ilk yayınevi statüsüne sahip olan Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu’ndan gelen öğrencilerin de sorularını yanıtlayan Yahşi, ülkenin en genç yazar kadrosu unvanına sahip öğrencilerin sorularına içtenlikle yanıt verdi. 6. sınıf öğrencisi olan Sudenaz Oğuz’un ‘Herkesin kitap okurken doyum aldığı bir yer vardır. Sizin kitap okurken en çok içinize sinen yer neresi?’ sorusuna Yahşi, ‘Klasik müzik eşliğinde okuyabildiğim her yer’ cevabını verdi. Yahşi, bir başka öğrenci Belinay Özcan,’ın ‘Kitap okuma alışkanlığı ülkemizde çok az. Bu alışkanlığı artırmak için ne yapılabilir?’ sorusuna cevaben ise, ‘İnsanlar genelde boş zamanlarında kitap okur. Ancak kitap okumak için boş zaman değil, okumak için ayrıca zaman yaratılır. Okumak, yemek yemek, su içmek kadar önemli bir ihtiyaçtır’ dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NDEN MÜJDE

Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu’nun çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen İl Müdürü Yahşi, daha sonra çocuklara bir müjde verdi. Okuldaki öğrencilerin yazacakları yeni kitabın basımının İl Müdürlüğü tarafından yapılacağını ve İzmir’deki tüm okullara dağıtılacağını söyledi. Söyleşi sonunda çocuklar, 5 yıl boyunca yazmış oldukları kitaplardan Yahşi’ye hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.