Yasaklanan "Sadece Diktatör" internetten yayınlanacak

Yasaklanan "Sadece Diktatör" internetten yayınlanacak

Barış Atay açıkladı...

Onur Orhan’ın kaleme aldığı, Caner Erdem’in yönettiği, Barış Atay’ın sahnelediği ‘Sadece Diktatör’ oyununa, OHAL koşullarıyla güvenlik sorunu gerekçe gösterilerek Türkiye’nin birçok şehrinde yasak getirildi. Sosyal medya adresi de bloke edilen Oyuncu Barış Atay, “Bu dönemde, tiyatro oyunlarının yasaklanamayacağını göstereceğiz. Sezon bitimine yakın da oyunumuzu orijinal rejisiyle internette paylaşacağız” dedi.

SON OLARAK İZMİR VE KOCAELİ’NDE YASAKLANDI 

Kocaeli’nde yasaklanmasının ardından, 31 Ocak’ta, İzmir’in Narlıdere ilçesinde sahnelenmesi planlanan oyun İzmir Valiliği tarafından da yasaklanmıştı. Valilik, yasağın gerekçesini, ‘Başkalarının hak ve özgürlüklerini tehlikeye atması’ olarak açıklarken, Kadıköy Tiyatrolar Platformu üyelerinin çağrısıyla ilginç bir eylem yapılmış,  Türkiye’de ve yurtdışında oyunun metni toplu şekilde okunarak, yasaklara tepki gösterilmişti.

ORİJİNAL REJİSİYLE İNTERNETTE PAYLAŞACAĞIZ 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan oyuncu Barış Atay, “Oyunumuz, Türkiye’nin birçok şehrinde yasaklandı. Bu dönemde tiyatro oyunlarının yasaklanamayacağını göstereceğiz. Bu bağlamda, sosyal medyada tiyatro oyunumuzun metinini okuma eylemi oluşturduk. Bu yaptığımız eylem çok etkili geçti. Tiyatro salonlarında ulaşabileceğimiz kitleden daha fazla bir kitleye ulaştık diyebilirim. Sezon bitimine yakın da oyunumuzu orijinal rejisiyle internette paylaşacağız. Bu süreçte yanımızda olan tüm dostlarımıza ve seyircilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.