YAŞASIN 1 MAYIS

YAŞASIN 1 MAYIS

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ,1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle yayınladığı mesajla, tüm emekçilerin bayramını kutladı.

 

Güven " İşçilerimizin ve Hayır bloğunda yer alan tün cumhuriyet sevdalılarının oyu  asla boşa gitmemiştir. Yapılacak ilk seçimlerde "HAYIR" dan gelen güçle Türkiye'nin, emeğin, kardeşliğin ve kalkınmanın iktidarı kurulacaktır" ifadelerine yer verdiği İşçi bayramı mesajı nda, şunları söyledi.Türkiye'de 16 Nisan Anayasa Değişikliği referandumu öncesinde de, işçi hakları konusunda büyük sıkıntılar ve emekçilerimizin layık olmadığı kara bir tablo vardı. Seçimlerde CHP'nin asgari ücret projesini taklit ederek sözler veren AKP iktidarı, kopya çekmeyi bile beceremediği gibi, bu konuda işçilerimize verdiği sözü de tutmadı. En büyük sorunlardan birisi olarak emek dünyasının karşısında duran, Kıdem tazminatlarının kaldırılmasıyla ilgili, AKP iktidarından halen işçilerimizi rahatlatacak bir açıklama yapılmadı. İşçi kazaları ve bunun sonucunda yaşanan ölümlerde, Türkiye Avrupa'da birinci, Dünya üçüncü sırada.

Anlayacağınız işçinin ve emeğin hiçe sayıldığı bir ülke durumundayız. Bunun tek sorumlusu da 15 yıldır ülkeyi yöneten iktidardır.  15 yıllık AKP iktidarında, işçiye yoksulluk, zulüm, haksızlık ve ölüm reva görülmüştür.  Tüm bunlar karşımızda dururken, 16 Nisan'da yapılan referandumda işçilerimiz, sendikalarımız baskı altına alınmış, referandumda Hayır dememeleri için türlü türlü baskılar yapılmıştır. Tüm bu baskılara rağmen emek dünyası yılmamış, boyun eğmemiş ve 16 Nisan^da Hayır'ın kazanmasında en önemli rollerden birini üstlenmiştir.

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan halkoylamasında ortaya çıkan tablo, demokrasiden ve özgürlükten yana tüm kesimlerin birlikteliğinin ve dayanışmasının, haksızlığa ve tiranlığa karşı ortak mücadelesinin engellemelere rağmen başarıya ulaşacağını gösterdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı ne olursa olsun herkes biliyor ki ‘Hayır’ kazandı. Bu nedenle 1 Mayıs, haksızlığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe ve baskılara karşı 16 Nisan’da gösterdiğimiz dayanışmayla bütünleşmelidir. CHP olarak bizler 1 Mayıs Mücadele, Birlik ve Dayanışma Günü’nü emeğin, demokrasinin ve özgürlüğün bayramı olarak, emekçi halkımızla birlikte meydanlarda kutlayacağız

İşçilerimizin ve Hayır bloğunda yer alan tün cumhuriyet sevdalılarının oyu  asla boşa gitmemiştir. Yapılacak ilk seçimlerde "HAYIR" dan gelen güçle Türkiye'nin, emeğin, kardeşliğin ve kalkınmanın iktidarı kurulacaktır.

Tıpkı baskı, tehdit ve şantajla kazandıkları 1 Kasım seçimlerinde verdikleri sözlerin hiç birini tutmadıkları, çizdikleri terörsüz, ölümsüz, krizsiz Türkiye tablosunun tam tersini bizler yaşattıkları gibi, bu referandum öncesi verdikleri sözleri tutmayacaklarını, kendi saltanat ve iktidarları için çalışacaklarını çok iyi biliyoruz. İşçinin sorunu, geçimi ve dertleri AKP'nin umurunda değildir, olmayacaktır.

Şimdi 1 Mayıs'ta emek için, baskılara dur demek, omuz omuza barış halayları çekmek,  demokrasi, özgürlük ve emeğin hakkı diye haykırmak için, işçilerimizle birlikte olacağız. Onların derdini dert edinecek, hak arama mücadelelerinin hepsinde onlara omuz vereceğiz . Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağızBu duygu ve düşüncelerimle,. İşçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs’ını kutluyor, yurttaşlarımıza huzur ve barış içerisinde kutlayacakları bir gün diliyorum. Yaşasın 1 Mayıs!”

 

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.