Yaşayan Şehirler Platformu yerel kalkınmaya güç veriyor

Yaşayan Şehirler Platformu yerel kalkınmaya güç veriyor

“Yaşayan Şehirler Platformu”; Kentsel Pazarlama ve Şehirlerin Markalaşması ile Bölgelerimizde Yerel Kalkınmaya güç vermeye devam ediyor

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin de iş birliğinde olduğu Yaşayan Şehirler Platformu Şehir Ödülleri Türkiye ile ülkemizde şehirlerimizin geleceğini hayata geçirdikleri proje ve uygulamalarla aydınlatan uygulayıcıları seçkin jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu ödüllendirmeyi, başarılarını tescilleyerek kamuoyu ve devlet büyükleri önünde teşekkür etmeyi hedefliyor.


Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı Sayın H. Alper AKIN’ın liderliğindeki platform Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliği ile Şehir Ödülleri Türkiye için tüm Türkiye’ye ulaşmayı planlıyor.


Platform Başkanı Sayın H. Alper AKIN konu ile ilgili “Yaşayan Şehirler Projesinin, Eğitim (Yaşayan Şehirler Enstitü), bilim üretimi (Living Cities Symposium), buluşturma (Living Cities Forum) adımlarından sonra gelen aşaması Şehir Ödüllerinin, birincil amacı şehir çıkar ortağı paydaşların süreç farkındalığının arttırılması, kentin geleceğini şekillendirecek doğru proje ve uygulamaların desteklenmesi, iyi uygulamaların örnek gösterilmesi, diğer kentlerdeki paydaşlar ile paylaşılması, yeni proje ve uygulamalar için cesaretlendirilmesi, fikir alışverişi yapabilecekleri ortak zemin oluşturmasıdır. Ödüller ile paydaşlar arası iletişimin kuvvetlendirilmesi, öngörülen etkinlikle konu üzerine çalışan akademisyenler ile kent yönetici ve kanaat önderlerini, ticari örgütleri, sektör örgütlerini, sivil toplum örgütlerini, tüm araştırmacılar ve kentin geleceğine yön verebilecek çevrelerin birbirlerinden etkilenmesi hedeflenmiştir.” şeklinde konuştu. 


Şehir Ödülleri Türkiye’nin temasını ise Şehirler İçin Bilim ve Umut Işığı oluşturmaktadır. Bu temanın seçilmesinde yurdumuzun tarih boyu, belki yüzlerce, belki binlerce medeniyete ev sahipliği yapmış zengin kültür ve medeniyet izlerinin barındığı bir coğrafya olması, bu coğrafyada antik çağlardan beri önemli bilim insanları, düşünürler sanatçıların yetişmesi ve dünyanın en önemli ticaret yolları var olmuş olmasıdır.


Kentsel pazarlama ve şehirlerin markalaşması hedefinde birçok kanaat önderini bir araya getiren platform değerli jüri üyeleri ile de dikkat çekmekte. Etkinliğin jüri başkanlarından Sayın Cem SEYMEN Türkiye’nin önde gelen iş adamları ile yaptığı ses getiren röportajlar ile tanınmaktadır. Şu anda CNN TÜRK ekonomi ve finans haberlerini sunuyor. Haber spikerliğinin yanı sıra “Para Dedektifi” programıyla bilim, teknoloji, eğitim, inovasyon, üretim, tarım ve hayvancılık alanlarında araştırmalara imza atıyor. Bir diğer jüri başkanı olan Prof. Dr. Sayın Adnan KASMAN ise yurtiçi ve yurtdışı bir çok akademik başarıya imza atmış şu anda da Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük görevini sürdürmektedir.


Şehir Ödülleri Türkiye şehirlerin geleceğine ışık tutmuş, projeleri tamamlamış, tüm bireyler, şehir paydaşları, akademisyenler ve öğrencileri tüm Türkiye’ye örnek göstermek için aday olmaya davet ediyor. Son başvuru tarihi 08.09.2017 olan etkinliğin ödül töreni 29.09.2017 tarihinde platform merkezinin bulunduğu İzmir ilinde gerçekleştirilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.