Yatırımcıların gözü TOSBİ'de

Yatırımcıların gözü TOSBİ'de

Yatırımcılar gözünü “büyüme” hedefindeki Tire Organize Sanayi Bölgesi'ne (TOSBİ) çevirdi.

Tire Kaymakamı Dr. Vural Karagül'ün katılımıyla TOSBİ müteşebbis heyet katılımcı seçimi,
KT&G Konferans Salonu’nda yapıldı. EBSO listesinden Metin Akdaş, Esra Boyacıoğlu, Atınç Abay, Önder Tekeler, Serdar Mete ve Mert Sevinçli, TOSBİ katılımcılarından ise Kosat Gürler, Hüseyin Çapkınoğlu, Gülçin Güloğlu Uğuz, Murat Arat, Arif Özalp, Ulvi Oktay, M. Agah Yalgın oy birliği ile müteşebbis heyet olarak seçildi. Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş, Başkan Vekili Vural Karagül olurken Yönetim Kurulu Başkanlığına yine Kosat Gürler seçildi. Başkan Vekili Salih Atakan Duran olarak belirlenirken yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Çapkınoğlu, Gülçin Güloğlu Uğuz ve Serdar Mete'den oluştu.

Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş, yıl sonun kadar 350 Milyon Dolar ihracata imza atması beklenen Tire'nin her geçen katma değerli üretimle büyüdüğüne dikkat çekti. Özellikle yabancı yatırımcının TOSBİ'yi mercek altına aldığını ifade eden Akdaş, "Çünkü hem Yeşil OSB'yiz hem de büyüme potansiyelimiz yüksek" dedi. İzmir genelindeki OSB'lerde sanayi parseli kalmadığını söyleyen Akdaş, "Bizim ise gelişme bölgesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 530 bin 97 metrekare büyüklüğündeki arazi de dahil olmak üzere 2 milyon metrekarelik bir arazi için görüşmelerimiz sürüyor. Buraların tahsisi ile 6 Milyon Metrekarenin üzerine çıkacağız. Böylece istihdam artacak, üretim artacak, Tire kazanacak, İzmir kazanacak, ülkemiz kazanacak" dedi.

Konuyla ilgili geçtiğimiz hafta, TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler ile birlikte Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’yu ziyaret ettiklerini belirten Akdaş, “Şunu söylemek isterim ki gerek Vakıflar gerek biz hepimiz üretimden yanayız. Çünkü biliyoruz ki sahip olduğumuz bu topraklar ancak üretimle değerleniyor. Biz ne kadar bu yönde çaba gösterirsek, çocuklarımız da geleceğimiz de o kadar güvende olur. Bu nedenle Vakıflar Genel Müdürümüz Sinan Aksu’ya pozitif yaklaşımları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler de özellikle istihdam üzerinde durduklarını, bu konuda nitelikli ara eleman için şimdiden çalışmaların başlatıldığını söyledi. Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu'nun TOSBİ içinde eğitime başladığını, meslek teknik lisesi için de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.