Yazıcı: 'Ortadoğu’da yangın ateşlendi'

Yazıcı: 'Ortadoğu’da yangın ateşlendi'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitleri Mahalle Konağı ve Sarıgöl Caddesi Prestij Cadde Uygulaması açılış töreninde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “ABD’nin başkanı durup dururken Kudüs’ü gündeme getirdi ve Ortadoğu’da yangını ateşledi. Bu tolerans gösterilebilecek bir davranış değil, tüm dünya ayakta. Elbette vicdanı olan bütün ülkeler halklarıyla birlikte bu haksızlığa prim vermemeliyiz” dedi.

Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitleri Mahalle Konağı ve Sarıgöl Caddesi Prestij Cadde Uygulaması açılışı yapıldı. Açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Habibe Başer ile vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Mahalle konağına 15 Temmuz Şehitleri ismi veriliyor. 15 Temmuz Türk siyasi tarihinin en vahim, gaddar, alçak ve haince girişimine sahne olduğu bir gündür. Ancak 15 Temmuz aynı zamanda bizim siyasi tarihimizde darbeler süreci önemlidir. Hemen hemen her 10 yılda bir darbe olmuştur. Tamamı da hedefine ulaşmıştır. Sonucunda Türkiye bedel ödemiştir. Kadın ve erkek demeden yaşam farkı gözetmeksizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan millet, darbecilere karşı göğsünü siper etmiştir” dedi.

“Ortadoğu’da yangın ateşlendi”

“Dünya coğrafyasının neresinde olursa olsun zulme maruz kalan insanlar varsa en önde sesini yükselten ülkeyiz” diyen Yazıcı, “Örneği de Kudüstür. Ne oldu da şimdi ABD’nin Başkanı Kudüs’e elçiliğini taşıyor ve orayı İsrail’in başkenti ilan ediyor. Bunlar dünyada var olan sorunların çözümüne katkı mı sağlıyor, asla. Suriye’de ve Irak’ta ki davranışlarını görüyoruz. Türkiye'nin dünya 5’ten büyüktür diyen bir lideri var. BM’nin Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesinden biri yan çizdiği zaman karar çıkmaz. Kudüs’ün belirlenmiş bir statüsü var. Bütün bunlar varken ABD’nin başkanı durup dururken Kudüs’ü gündeme getirdi ve Ortadoğu’da yangını ateşledi. Bu tolerans gösterilebilecek bir davranış değil, tüm dünya ayakta. Elbette vicdanı olan bütün ülkeler halklarıyla birlikte bu haksızlığa prim vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

“ABD ve İsrail'in Kudüs tutumunu kınıyoruz"

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise, “Burada çok anlamlı ve güzel bir açılış yapıyoruz. Özellikle mahalle konağımızın ismini değiştirdik. 15 Temmuz hepimizin bildiği gibi ülkemizde son derece önemli bir dönüm noktasıydı. Ülkemizi bölmeye parçalamaya yönelik girişimi halkımız tek vücut olarak birliği ve beraberliği korudu. Bizde bunu sürekli hatıralarda yaşatabilmek için konağın ismini 15 Temmuz Şehitleri olarak değiştirdik. Tüm şehitlerimize bir kere daha rahmet diliyoruz. Bu rahmet ve bayram gününde de birçok üzüntü ve acıyı yaşıyoruz. Kudüs’te ABD ve İsrail’in tutumunu görüyoruz. Bugün ülkemizin birçok yerinde bu tutum protesto edildi. Bizde buradan bir kez daha ABD ve İsrail’i kınıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla semt konağının ve caddenin açılışı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.