Yelken tutkunları körfezde bir araya geldi

Yelken tutkunları körfezde bir araya geldi

Denize, rüzgara, yelkene gönül verenler ve üniversitelerin yelken kulüplerinin genç sporcuları bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen, Türkiye’nin en seçkin yelkenli yat yarışları arasında yer alan Jimmy Key Kupası’nda buluştular.

Uriyat Derneği, İskoop ve Türkiye Yelken Federasyon’undan hakemlerin  yönetiminde iki farklı kategoride, 39 yelkenli takımının katılımı ile gerçekleşen yarışlarda bu yıl katılım yüksek oldu.


IRC ve Destek sınıflarında gerçekleşen Jimmy Key Kupası’nda aynı zamanda 6. Universail Yarışları da gerçekleştirildi. Ankara Üniversitesi, Arel Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Doğuş Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi , Katip Çelebi Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi olmak üzere toplam 20 üniversite, 34 üniversite takımı ve yelken sporuna gönül veren 298 lisanlı sporcunun katılımıyla yarışlar gerçekleştirildi. 


9. Jimmy Key Kupası, 14 Nisan Cumartesi saat 12:00' de ‘fora yelken’ diyerek başladı. Urla iskeleden başlayan yarışlar; şamandıra ve coğrafi rotalardan oluşan 3 farklı parkuru tamamlayarak 15 Nisan 2018 günü akşam üzeri son buldu. Urla Kaymakamı Sayın Önder Can’ın da sporcu olarak katılım sağladığı yarışlarda farklı derecelerde kazanan 39 takıma kupaları törenle verildi. Törene; Urla Kaymakamı Sayın Önder Can, Jimmy Key Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Ünlütürk, Ekoten Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk, Azize Ünlütürk, TYF İzmir İl Temsilcisi Önder Tosun, Jimmy Kupası Yarışları Başhakemi Eşref Uzun’un ve sporcular, Sun Grup Yöneticileri ayrıca yelkenli sporuna gönül verenler katıldı. İki gün boyunca gerçekleşen yarışları Seden Erdi fotoğrafladı.


Sun Grup markası olan Jimmy Key organizasyonunda gerçekleştirilen Jimmy Key Kupası, yelken sporunun en başta sorumluluk ve özgüven gelişimi yaratması ve kişisel gelişime kattığı değerin bilinciyle denizi ve yelkeni gençlerle bir araya getirerek, yelken kültürünü genç nesillere aktarmak amacıyla dokuz yıldır gerçekleştirilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.