Yeni bina dönüşümü tetikleyecek

Yeni bina dönüşümü tetikleyecek

Vatandaşları evinde ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yenişehir Pazaryeri’nin yerine inşa edecekleri yeni belediye hizmet binasının, bölgede başlayacak kentsel yenilemeyi tetikleyeceğini söyledi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, çat kapı ev ziyaretlerini ara vermeden sürdürüyor. Haftada iki güne çıkan ziyaretlerde vatandaşların evlerine konuk olan Pekdaş, mahalle sakinleriyle buluşup, sorunları yerinde dinliyor, yapılan hizmetleri tek tek anlatıyor. Son olarak Akarcalı Mahallesi’nde yaşayan Kudret ve Şükrüye Görür çiftinin evine konuk olan Başkan Pekdaş’a diğer ziyaretlerinde olduğu gibi bu ziyaretinde de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi ve kadın kolları yöneticileri eşlik etti.

YERİNDE DÖNÜŞÜMDEN YANAYIZ

1991 yılında geçirdiği kaza sonucu omuriliği zedelenen ve malulen emekli olan Kudret Görür, Başkan Pekdaş’ı evlerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, kendisine ziyaretinden ötürü teşekkür etti. Mahalle sakinlerinin de katıldığı keyifli sohbette sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılan hizmetleri anlatan Pekdaş, kentsel dönüşüm konusunda merak edilen sorulara açıklık getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi’nin başladığını hatırlatan Pekdaş, “Yerinde kentsel dönüşümden yanayız. Buraları çok değerli yerler. Amacımız herkesin yerinde, yurdunda kalması” diye konuştu. Ballıkuyu ve çevresinin 160 yıllık bir geçmişe sahip yerleşim yeri olduğunu, zamanla artan çarpık kentleşme nedeniyle bina sayısının arttığını, yeşil alanların yok olduğunu, sokakların dar bırakıldığını kaydeden Pekdaş, yeni planlarla bu kötü görüntünün değişeceğini söyledi. Başkan Pekdaş, Yenişehir’de inşa edecekleri yeni hizmet binasının da Konak’taki kentsel dönüşüme hız vereceğini dile getirdi. Yakın zamanda yıkım çalışmalarının başlayacağı Yenişehir Pazaryeri’nin yerine kısa sürede inşa edilecek hizmet binasının, bölgeye canlılık getireceğini kaydeden Pekdaş, bu yatırımın kentsel yenilemeyi de tetikleyeceğini vurguladı.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ‘HAYIR’

Ziyarette yaklaşan anayasa oylaması da konuşuldu. Referandumda oylanacak değişiklikler arasında yer alan Milletvekili yaşının 18’e indirilmesi önerisini doğru bulmadıklarını dile getiren mahalle sakinleri, “O yaşta bir genç daha lise öğrencisi oluyor. Çocuktan milletvekili mi olur?” diyerek tepkilerini gösterdi. Başkan Pekdaş da, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Referandumda ‘Hayır’ diyerek gerekli uyarıyı vermemiz lazım. Türkiye’de Suriye politikası baştan ayağa yanlıştı. Ülke olarak biz bu kadar itibarsızsak, küme düştüysek Suriye yüzünden düştük. Suriye’de ne işimiz vardı, niye girdik oraya? Bunların düşünülmesi lazım. Çocuklarımızın geleceği tehlikede. Bu nedenle ‘Hayır’ dememiz lazım” diye konuştu. Yaklaşık iki saat süren sohbet sonunda Başkan Pekdaş, Akarcalı Mahalle Muhtarı Şükrü Keskin’i de ofisinde ziyaret ederek, mahalleyle ilgili konuları görüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.