Yeni Haber Gazetesi 11. Yaşını Kutluyor!

Yeni Haber Gazetesi 11. Yaşını Kutluyor!

2006 yılında kurulan Yeni Haber Gazetesi 11. yaşını coşkuyla kutluyor...

Atatürkçü yayın politikası ve tarafsız yayınlarıyla çalışmaya devam eden Yeni Haber Gazetesi kuruluş yıldönümü için yazılı bir mesaj yayınladı. Mesajında şunları söyledi;

ATATÜRKÇÜ  “Yeni Haber Gazetesi’ne” sahip çıkan İzmirlilere ve bütün vatandaşlarımıza Teşekkürler! Artık 11 Yaşındayız.


2006 tarihinde güç koşullara rağmen yayın hayatına başlayan Yeni Haber Gazetesi’ne ve bir yıl önce kurulan ve ziyaretçi sayısı 170 bine yaklaşan www.yenihaber.com.tr sitesine destek olan herkese sonsuz teşekkürler.


Taşlı, çakıllı yollarda yürüyeceğimizi biliyoruz ama kesinlikle “Palto tutan değil, haksızlıklara kafa tutan Atatürkçü ve Vatansever bir gazete olmayı sürdürmeye kararlıyız”.


Biz Türk Ulusu olarak yüzyıllardır çeşitli coğrafyalarda güvercinler gibi durmadan kanat çırptık.


Zor ve uzun yollardan geçtik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurduk.


Biz bu ülkeyi kolay kurmadık, bugünlere sürünerek dökülen kanlarla, anaların gözyaşları ile geldik.


Vatansever İzmirliler artık eskisinden daha uyanık olmak zorundayız. Birileri bu ülkeyi yıkmak için maşalarıyla birlikte var güçleriyle çalışıyor. Bizlerde vatanseverler olarak tek yumruk olmalıyız. Bu ülke için kanlarını , canlarını veren evlatlarımızı ve gazilerimizi asla unutmamalıyız.
 
Yerel Gazetelere Destek Az
 
Bağımsız gazetecilik yapmak gerçekten çok zor.  Herşeyi yazamazsınız ve her şeyi bütün çıplaklığı ile halkınıza anlatamazsınız. Çünkü yazarsanız gazetenin yaşaması için gerekli olan ilanları alamazsınız. 


Yeni Haber gibi bir çok yerel gazete yaşam savaşı veriyor . Çünkü büyük zorluklarla çıkan ve arkasına holdingleri, petrol istasyonlarını, bor madenlerini, altın madenlerini almayan, siyasi çıkarları olan işadamlarının, meslek odalarının  ve yerel yöneticilerinin desteğini almadan gazete çıkarmak çok zor. 


İzmir'de öyle bir sistem var ki bir gazetenin yaşaması için gerekli olan ilan desteği yerel gazetelere yeterince verilmiyor. İzmirli işadamları ve siyasi çıkarları olan kişiler ilan vermek için ulusal gazeteleri tercih ediyor. Bir kişi ya da kuruma karşı gerçekleri yazmak için çaba gösterirseniz yok olmak ile karşı karşıya kalırsınız.
 
Gazete Çıkarmak Zor, Yerel Gazeteler Destek Bekliyor
 
Bir kişiyi ve ya da bir siyasi oluşumu desteklemezseniz yaşama şansınız çok az. Bizim gibi Atatürkçü, Laik ve Vatansever çizgide bağımsız gazetecilik yapmak isteyen yerel gazetelerin yaşama şansı yok denecek kadar az.
Ama siyasi bir oluşum ya da bir holdingin güdümüne girerseniz gazetenin yayın politikası bile değişebilir. Bunu son zamanlarda büyük bir gazetede gözlemliyoruz.


Biz Yeni Haber olarak bu gazetenin durumuna düşmemek için var gücümüzle çalışacağız. Bunun için sizlere söz vermiştik.


Ulusal bağımsızlık ateşinin yakıldığı İzmir'de bağımsız gazetecilik yapmak zor ama biz Yeni Haber Gazetesi olarak zor olan yolu seçtik. Bizi bu yolumuzdan kimse döndüremez. 
 
Yeni Haber Gazetesi Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne ve değerlerine sonuna kadar bağlıdır.


Ülkemizin içinde bulunduğu şartların bilincinde olarak “Her Şey Ülkemiz İçin” ilkesiyle yazmayı sürdüreceğiz.
 
Yeni Haber Gazetesi her zaman olduğu gibi çeşitli zorluklarla karşılaşacak bunu iyi biliyoruz. Ama kurulduğu günden bu yana birçok zorlukla karşılaşan bizler yinede bütün olumsuzluklara karşı mücadelemizi sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz.


Çünkü biz ülkemizi seviyoruz ve kendimizi ülkemize karşı borçlu hissediyoruz.


Bizlere bağımsız bir ülkede “TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nde  yaşama onurunu veren Atatürk ve Silah Arkadaşlarını asla unutmadan yolumuza devam edeceğiz.
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.