Yeni MHP Kulisi: Kaç Fire Verecekler?

Yeni MHP Kulisi: Kaç Fire Verecekler?

Ankara kulislerini çalkalayan MHP iddiası!

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın analizi: 

Anayasa değişiklik teklifinin referanduma gidebilmesi için en az 330 milletvekilinin oyu gerekirken, 316 sandalyesi bulunan Ak Parti ve 39 milletvekiline sahip MHP’nin bu sayıyı yakalayıp yakalamayacağı konusunda henüz tablo netleşmiş değil. Milliyet'tenMHP kanadındaki görüş, “330 bulunur, Meclis’ten geçer” yönünde. Meclis kulisinde en son Genel Başkan Yardımcılığı görevini bırakan İstanbul Milletvekili Atila Kaya dahil olmak üzere, “hayır” vereceklerini alenen açıklayan beş vekil dışında, MHP’den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ’ın da düzenlemeye karşı çıkması, “MHP’de başka fire olur mu?” sorusunu gündemde tutuyor. Bu soruyu yönelttiğimiz MHP’li bir yönetici, “Hepi topu bu. Çık 39’dan beşi, kalanı 34 vekil eder, onlar da ‘evet’ der. Sayın Genel Başkan’ın ‘evet’ dediği teklife ‘hayır’ diyecek bir vekil çıkmaz” diyerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partide işi sıkı tuttuğunu dile getiriyor. 
 
Parti içi muhalefet kanadı ise anayasa gereği gizli yapılacak oylamada firenin daha çok olacağını öne sürüyor. Kulislerde firenin 15’i bulacağı iddia ediliyor. İhraç edilen Özdağ’ın görüşü ise firenin “25’i” bulacağı yönünde. Ak Parti’de MHP’ye dönük endişeli bekleyiş hakimken, CHP ve HDP kanadında da MHP’de fire yaşanacağı inancı hakim.
 
Konuşulan senaryonun başında; “hayır” görüşünde olan MHP’li vekillerin ilk iki turda kendilerini gizleyerek “evet” oyu kullanacakları, ancak düzenlemenin en kritik aşaması olan “tümü” üzerindeki oylamada “hayır” diyerek teklifin yasalaşmasını engelleyecekleri geliyor. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.