Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır

Adem Aksakallı yazdı...

Torbalı Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Aksakallı, gazetesinin verdiği hukuk mücadelesini kaleme aldı. 

İşte o yazı:

Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Sezai Karakoç’un bir birinden güzel eserleri vardır. “Hızırla kırk saat, Şahdamar ve Ey sevgili şiiri gibi bir çok esere hala hayranlık duyulmakta.”

biz Hızır’la kırk saat deyimi yerine gün boyu alınan karara itiraz etmekle uğraştık. Zor anlar yaşadık. 2 seneden beridir elimizle besleyip büyüttüğümüz iki yıllık mücadelemizin eseri olan Torbalı Güncel’e kapatma kararı alındı. Aslında Sulh Ceza Hakimliğinin bir hatası yok. Yanlış yönlendirdiler.

Neden..!

“Mahkemenin vermiş olduğu kararın 4. maddesinde; Hakim bu madde kapsamında vereceği erişimin vereceğin kararların esas olarak, yanlızca kişilik hakkının ihlalinin gerçekleştiği yayın, kısım, bölüm ile ilgili olarak (URL ve benzeri şeklinde ) içeriğe erişimin engellenmesi yöntemiyle verir. Yayının tümüne yönelik erişimin engellenmesine karar veremez.” Demesine rağmen sitemize erişime karar verilmiştir.

Sıkıntı yaşamadık mı yaşadık, basın özgürlüğü bize göre engellendi. Biz bu karar doğrultusunda yaşanan bu durumu HSYK’ya taşıyabilirdik ancak gerek duymadık. Neticede adalet yerini buldu. Mağdur edilen sadece bizler değildik Torbalı kamuoyu ve okuyucularımız da mağdur edildi.

Yaşanılan süreç ile ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcısından randevu talep edecek yaşadığımız sıkıntıları bir bir aktaracağız.

Alınan bu karar karşısında mutluluk duyanlara karşı bizi dinleyen yol gösteren başta Milletvekilimiz Atilla Kaya, eski Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve eski Milletvekili Atilla Sertel’e, Avukatımız Ali Yaşlak’a, Gazeteciler Cemiyet Başkamı Misket Dikmen’e sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Bizleri arayan sürekli yanımızda olduğunu belirten İzmir siyaset dünyasının önemli isimlerine. Şükranlarımızı sunarız. Aldığımız onlarca geçmiş olsun telefonları karşısında ve en önemlisi haberi bize gönder bizler sosyal medya üzerinden paylaşalım diyen okurlarımıza teşekkür ederiz. İşimizin ve görevimizin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlamış olduk.

Yaşadığımız olay neticesinde yazmış olduğumuz “büyük kumpas çöktü” haberine istinaden köşe yazısı yazanlar oldu. Yazmış olduğu yazı içerisinde “gazetecilik ahlakından” bahsedenlere gazetecilik ahlakı ne diye soracak olursak beş harften oluştuğunu söylemek dışında başka bir davranışları olmayanlara cevap vererek gündeme taşımak istemediğimi belirtmek isterim. Yapmış olduğumuz her eleştiriye karşı bir haber yapan, köşe yazan güvenirliğini kaybetmiş biri değildir bizim işimiz. Yalan haber yaptığımızı iddia eden kişi sürekli bizim haberlerimizi kopyalayıp kullanmaktan geri kalmıyor. Madem yalan haber yapıyoruz neden bizim haberlerimizi kullanıp altına imza atıyor. Demek ki yalan haberler değil parmak ısırtan haberler yapıyoruz. ayrıca bu kişiler sadece haberleri değil slogan bile çalıyorlar. 24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce’nin “herkesin Başkanı sloganını AK Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez için kullandılar ve reklam ve tanıtımı bu slogan ile yapıyorlar. slogan kişiye özgü ve özel olmalıdır. kopyalanamaz ve kullanılmamalıdır. ancak işleri üretmek değil hazıra konmaktır.

Yaşadığımız bu olayın neticesinde kolları sıvayacak, olayı kişiselleştirecek değiliz. Kimlerin ne mahkemesi var kimler kimleri FETÖ’cülükle suçladı. Kimlerin memurluktan ihraç edilmesine, kimlerin iftiraya uğradığını ve 1.5  yıl cezaevinde suçsuz yere yattığına değinmeyeceğiz. Bu ülkede adalet var ve er ya da geç tecelli edecektir.

Bize karşı yürütülen kampanyalara karşı dik duracak Torbalı halkının çıkarları doğrultusunda haberler yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir kimsenin şüphesi olmasın ki dik duracağız, dik durdukça kazanacağız Sezai Karakoç’un dediği gibi “yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.