YGA’lı gençler birlikte başardılar Twitter’da TT oldular

YGA’lı gençler birlikte başardılar Twitter’da TT oldular

3 bin öğrenci ‘birlikte başarmak’ için buluştu

Bu yıl 15. kez düzenlenen YGA Zirvesi’nde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üç bin genç YGA Hayal Ortakları; İlter Terzioğlu, Begümhan Doğan Faralyalı, Emre Zorlu ve Bengi Korkmaz ile buluştu. Zirvede ‘birlikte başarma’nın önemi konuşuldu.

Uluslararası Liderlik Okulu Young Guru Academy (YGA) tarafından düzenlenen 15. YGA Zirvesi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 3 bin öğrenciye iş, sanat ve spor dünyasının önde gelen isimlerinin deneyimlerinden faydalanma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı sundu.  

Hazırladıkları tüm programlarla “birlikte başarmayı” sosyal bir bilinç olarak yerleştirmeyi amaçlayan YGA’nın, bu yıl da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği Zirve’ye katılan gençler, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, McKinsey & Company Ortağı Bengi Korkmaz, Milli Dağcı Tunç Fındık  ve YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman gibi duayen isimlerin deneyimlerini dinlediler. Ayrıca psikolog ve yazar Prof. Doğan Cüceloğlu, Prof. Mehmet Toner (Harvard & MIT), Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu gibi YGA Hayal Ortakları ile sohbet etme imkanı buldular. 

Kaan Terzioğlu: “YGA projeleri birlikte başarmanın en güzel örneği”

YGA Hayal Ortağı olarak bugüne kadar yüzlerce gence mentorluk yapan Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, gün boyu süren zirvede gençlerle bir araya geldi.  Birlikte başarmanın önemine vurgu yapan Kaan Terzioğlu; “Türkiye oldukça varolacağının bilincinde cesur, adil, özgüvenli, tutkulu, coşkulu, meraklı, merhametli, vicdan sahibi gençler bir araya gelip yüreklerinden güç alırlarsa işte böyle müthiş neticeler ortaya çıkıyor. YGA ile yaptığımız Hayal Ortağım, Arıkovanı gibi projeler sosyal inovasyon alanının dünyadaki en başarılı örnekleri oldu. Taş üstüne taş koyarak büyüyen Akıllı Baston projesi WeWALK, birlikte başarmanın en güzel örneği. YGA, Turkcell ve Vestel’in tutkusu Arıkovanı’nın platformunda Kürşat, Gamze, Pınar ve Murat Abay çiftinin coşkusuyla birleşti ve çok da güzel oldu” diye konuştu.

Emre Zorlu: “WeWalk’la biriikte öğrenmeyi başardık”

Zirve’de bir konuşma yaparak gençlere tavsiyelerde bulunan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, yaklaşık 1.5 yıl önce YGA ile tanıştığını belirterek, projelerinden çok etkilendiğini ve YGA  Hayal Ortağı olduğunu söyledi.  Vestel olarak YGA’da ortaya çıkan akıllı baston projesi WeWalk’u  desteklediklerinin de altını çizen Emre Zorlu; “Dünyanın ilk akıllı bastonu projesi WeWalk dünyaya daha iyi nasıl erişebiliriz düşüncesiyle ortaya çıktı. Sadece bizim düşüncemizle değil, herkesin düşüncesini alarak problemlerin nasıl çözüleceğini sorduk. 668 kişi  görme engelliler için sistem geliştirmek için çalıştılar. Nasıl daha fazla anlayabiliriz diye çalıştı. Bugün Vestel’de YGA’lılar bunun üretimi için kafa yoruyorlar. Bu projeyle birlikte öğrenmenin gücün yansıtıyor. Projeyle birlikte öğrenmeyi başardık” dedi. 

Begümhan Doğan Faralyalı: “Kendine güvenli değil özgüvenli insanlar ortak değerlerimizi yaşıyorlar”

Gençlere, ekip olma ve hayallerinin peşinden gitmenin önemi konusunda tavsiyelerde bulunan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı: “Türkiye’deki ortak değerlerimizi tekrar canlandırmamız çok önemli. Kendine güvenli değil özgüvenli insanlar bu ortak değerleri yaşıyorlar” dedi. 

Bengi Korkmaz: “YGA’daki umutlu ve pozitif hava beni çok etkiliyor”

Zirvenin konuşmacılarından McKinsey & Company Ortağı Bengi Korkmaz iseYGA ikliminin iyi liderler geliştirmek için doğru ortamı yarattığını belirtti. “YGA’daki umutlu ve pozitif hava beni çok etkiliyor” diyen Bengi Kortkmaz sözlerine şöyle devam etti:  “Burası bulunmaktan en mutlu olduğum yer. YGA’nın iklimi çok özel. Gençler için doğru ortamı sağlıyor. YGA’da projeler iş yapmak için yapılmıyor, esas amaç insanların gelişimini sağlamak. YGA etkili takım çalışması ve çeşitli farklı coğrafyadan gelen insanlar aynı potada bir araya getiriyor. Bu da doğru liderler yetiştirmek için doğru ortamı sağlıyor.” 

İlter Terzioğlu: “Çalışmak için fırsatları değerlendirin”

Gençlere 40 yıllık iş yaşamı tecrübesindeki deneyimlerini aktaran Turcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu ise gençlere “İş hayatınız mutlaka üniversiteden sonra başlayacak diye düşünmeyin, kendinize kattığınız her profesyonel deneyim sizi bir adım daha öne taşıyacaktır. Çalışmak için fırsatları mutlaka değerlendirin. Hayal edin ve hayalleriniz için çalışmaya başlayın. Turkcell de Türkiye’de insanlar birbirleriyle nerede olurlarsa olsunlar konuşsunlar diye hayal kurup yola çıktı.  Bugün 9 ülkede operasyonları olan Türkiye’nin gururu bir şirket” diye konuştu. 

Twitter’da TT oldular

Zirvede, açılış konuşmasının ardından salonda bulunan 3 bin öğrenci ve Hayal Ortakları aynı anda zirveyle ilgili tweet paylaşmaya başladı. #birliktebaşarmak hashtagiyle atılan tweetler kısa süre içinde Twitter’da TT olarak 3.sıraya yükseldi. YGA, 15.yıl zirvesi için dün öğle saatlerinde ‘Yarını bekleyin’ başlıklı bir sosyal medya virali de yayınlamıştı.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.