Yıldırım; "Bu Ayıp Size Yeter"

Yıldırım; "Bu Ayıp Size Yeter"

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Basmane semtinde farelerin saldırısına uğrayan Suriyeli Elmas Kundar ile 6 aylık bebeği Eyüp Ahmet'i evlerinde ziyaret etti.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Basmane semtinde farelerin saldırısına uğrayan Suriyeli Elmas Kundar ile 6 aylık bebeği Eyüp Ahmet'i evlerinde ziyaret etti. 6 çocuklu Kundar ailesinin yaşadığı dramı "içler acısı" olarak değerlendiren Yıldırım, "Konak Belediyesi'ne 300/400 metre mesafede fareler evlere girip insanlara saldırıyorsa, bu ayıp bu kenti yönetenlere yeter" dedi.

İzmir'in Konak İlçesi'ne bağlı Basmane Semti'nde gece uyurken farelerin saldırına uğrayan Suriyeli Kundar Ailesi'nin yardımına AK Partililer koştu. AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Başkanı Beşir Çoban, Meclis Grup Başkan Vekili Sait Başdaş ve teşkilat  üyeleri, Kundar Ailesi'ni evlerinde ziyaret etti. 6 çocuklu, 8 kişinin oturduğu rutubetli ve fareli evi gören partililer bunun 'yüzyılın ayıbı' olduğunu söyledi. 

f11ad607-8a59-4c64-b87e-7bf2726ae26c.jpg

Ailenin sorunlarını dinleyen AK Partililer, çözüm için anında harekete geçtiler. Sosyal yardımlardan faydalanabilmeleri için aileye geçici kimlik sağlanacağını belirtilirken, Belediyeden bölgenin ilaçlanması istendi. Kulağının içi fare tarafından ısırılan altı aylık bebeği kucağına alarak seven AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, ailenin kimlik sorununun kısa sürede çözüleceğini, ilçe belediyesinin  de ilaçlama ve barınma konularında destek vermesi gerektiğini vurguladı. Konak'ın pekçok yerinde olduğu gibi Basmane bölgesinde de sokakların çöp ve pislik içinde olduğuna dikkat çeken Yıldırım,  "2017 yılında İzmir'in kalbi Konak'ta Belediyeye 300/400 metre mesafede fareler evlere saldırıyorsa, bu ayıp o kenti yönetenlere yeter. O evde herhangi bir vatandaşımız da yaşıyor olabilirdi. Ne çöpler düzenli toplanıyor, ne ilaçlama var. Bu çağda kentin göbeğinde insanlara Ortaçağ hayatı yaşatılması kabul edilecek bir durum değil" dedi.

Konak Belediyesi'nin Suriyeli göçmenler sorununa "insani" yaklaşım göstermediğine değinen Yıldırım, "Konak Belediyesi, evsahibi olma sorumluluğunu yerine getirmiyor. Suriyeli mültecilere "ensar" yaklaşımı ve duyarlılığı göstermiyor. Geçmişte bu insanları Basmane Meydanı'nda, kartonların üzerinde kaldırımlarda, caddelerde, ağç altlarında yatmaya mahkum ettiler. Bugün de farelerin, yılanların, çiyanların insafına bırakmış durumdalar" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.