Yıldırım'dan Başkanlık Sitemi Açıklaması

Yıldırım'dan Başkanlık Sitemi Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım Başkanlık sistemine dair açıklama yaptı.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Kuruluşumuzdan bu güne kadar değişmez bir kuralımız var o da istişaredir. AK Parti'nin en güçlü geleneği istişaredir. 15 temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlar, terörle mücadelede son durumu değerlendirdik, değerlendirmeye devam ediyoruz.

* Dökülen her damla kanın hesabını tek tek soracağız.  Terör örgütü PKK ile birlikte olan ve onların siyasi uzantılarının da maskelerini tek tek düşüreceğiz

* Türkiye'nin istikrarına kast eden sadece FETÖ değil, ne kadar eli kanlı terör örgütü varsa ülkemize saldırıyorlar. 

* Yeni komisyon kurduk, itirazları yeniden değerlendireceğiz. Çocuklarımızın geleceğine kast edenlerin artık hiçbir şansı yok, asla olmayacak.

"HİÇ HOŞ KARŞILANMAYACAK"

* FETÖ gerçeğini anlamamakla direnen küçük bir kesim olduğunu görüyorum. CHP'nin söylemi FETÖ'nün yeni bir oyunudur. CHP'nin bu oyuna gelmesi üzüntü verici. Anamuhalefetin kısa vadede kazanç beklentisi olabilir, 15  Temmuz kahramanları bunu hiç hoş karşılamayacak. Yanlışlık varsa işte mekanizmayı kurduk. Bu milletin siyasi ve ekonmik olarak şahlanışının önünde taşeron terr örgütleri duramazlar

* FETÖ ile eş zamanlı olarak hareket eden bölücü terör örgütü ile de mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Örgütün büyük oranda gücünü kırdık. Cani terör örgütü bölge insaının en büyük düşmanıdır.

* Sırası gelmişken bir hususu özellikle ifade etmek isterim. Terörle mücadele için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Ama elbette tek bir gündeme takılıp kalamayız. Hayat devam ediyor. Ekonomik istikrarı korumak için gayretimiz devam ediyor, gerekli tedbirleri alıyoruz. Hedeflerimizde bir sapma olmadan programımızı uyguluyoruz. Bölgelerin kalkınması için yatırım ve teşvik paketini açıkladık. Türkiye'nin her tarafında yatırımların artırılması, fabrikaların kurulması için var gücümüzle çalışıyoruz.


* Rusya ile İsrail ile dostlukları artırıp, düşmanlıkları artırma politikamız çerçevesinde ilişkimizi düzelttik. Rusya ile kriz şartlarının öncesine gitmek ve bununla kalmayıp daha ileri gitmek için kapsamlı bir işbirliğine başladık. Mavi Akım'dan sonra TANAP projesi süratle devam ediyor. TANAP bütün Anadolu topraklarını geçiyor. AK Parti göreve geldiğinde kişi başına gelir 700 dolardı. O bölgelerde büyüme 7-8 katı buldu.


* AK Parti sosyal devlet anlayışını Türkiye'nin her yanına yerleştirmiştir. Biz yurt dışına gittiğimizde dışarıda yaşayan vatandaşlarımızın o kadar şikayetleri vardı ki, ne kadar horlandıklarını anlatırlardı. Ama bizden sonra dediler ki biz Türk vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz, artık itilip kakılmıyoruz dediler. İşte siz başarırsanız vatandaşınızın da öz güveni artar. Biz geçmişimizden aldığımızı tecrübeyi geleceğe taşıyor, geleceğimizi inşa ediyoruz. Cumhurbaşkanımız dünyanın 4 bir yanında mazlumların hakkını savunuyor. İşte Türkiye'nin geldiği nokta bu.


*İnancınızı, enerjinizi ve moralinizi hep yüksek tutun. Milletin moral ve motivasyonunu özenle koruyun. Biz iktidar partisiyiz. Bizim ruh halimiz vatandaşa birebir yansır. Milletin gergin olacağı zaten çok vesile var. Bizim görevimiz milletin moralini yüksek tutmak. Her konuda kendinize sınır koyun ama millete hizmette asla sınır koymayın.

BAŞKANLIK TARTIŞMASI

*Sayın Bahçeli'nin bu konudaki yol açıcı beyanatları cesaret vericidir. AK Parti olarak biz hazırız ve adımları atacağız. Parlamenter sistemin Türkiye'nin dertlerine çare üretmediği bir gerçektir. Meclis, ister 367 ile kabul etsin ister 330 ile kabul etsin, her iki halde de son kararı millete götüreceğiz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.