Yıldırım'dan Flaş MHP Seçmeni Açıklaması

Yıldırım'dan Flaş MHP Seçmeni Açıklaması

İkinci tur oylamalarının güzel gittiğini belirten Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun Bahçeli’yi ziyaretini değerlendirirken, “Doğrusu, bir taktik hamlenin MHP seçmeni üzerinde etkisi olmaz” yorumunu yaptı

Başbakan Binali Yıldırım, ilk andan itibaren her aşamasını yakından takip ettiği anayasa değişiklik teklifinin Meclis’teki ikinci tur oylamalarını da sıkı tutuyor. İlk tur oylamalar süresince tüm programlarını iptal edip Meclis’te çalışan Yıldırım, ikinci tur nedeniyle de sürekli Meclis’te.  Yıldırım’la önceki akşam, ikinci tur görüşmeler ve oylamalar sürerken Meclis'te gazete ve televizyonların temsilcileri ile bir araya geldi.  Milliyet'ten Serpil Çevikcan Başbakan'ın açıklamalarına bugünkü köşesinde yer verdi. İşte o yazı...

'MHP SEÇMENİ TAKTİK HAMLEDEN ETKİLENMEZ'

Başbakan’ın gündeme ilişkin konulardaki çarpıcı açıklamalarını şöyle aktarabilirim: Anayasa oylamaları nasıl gidiyor, rakamlar tatmin edici mi?

Birinci turdaki oy ortalamasıyla uygun gidiyor, güzel gidiyor.

MHP Genel Başkanı Bahçeli ile CHP lideri Kılıçdaroğlu görüştü, anlamı ve önemi nedir?
Ben aşağı yukarı Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun ne konuştuğunu bilemem ancak tahmin ediyorum. Devlet Bahçeli ne konuşacaklarının ipucunu kamuoyuna iki gün önce duyurdu. O çerçevede konuşma olmuştur herhalde. Sınırlı yansımalar da bunu doğruluyor.

Referandum sürecinde MHP seçmenini etkilemeye dönük, “Üzerime düşeni yaptım, ikna edemedim” diye bir taktik hamle mi görüşme?

Doğrusu bir taktik hamlenin, MHP seçmeni üzerinde etkisi olmaz. Böyle bir taktik hamle olacağı kanaatinde değilim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu değişikliğe karşı olma anlamında demokratik kurallar içerisinde neler yapılabileceğini kendi tabanına göstermesi gayet doğal. Dikkat ederseniz ilk zamanlardaki sert söylemlerini daha bir demokratik şekilde dillendirmeye başladı. Bu iyi bir gelişme. Gayet tabii herkes, her konuda anlaşamaz ama meclis süreci tamamlandıktan sonra söylemler kampanyaya dönüşecek. Vatandaşın kararını etkilemeye yönelik söylemler demokrasinin güzelliğidir. Herkes derdini anlatacak. Siyasi rakiplerimizde de benzer ikili bir yapı ortaya çıkıyor. Bahçeli ‘Oyum evet’tir, referandumda da tutumum aynı olacak’ dedi. Ak Parti, MHP olarak meydanlarda anlatacağız. HDP ve CHP de karşı kampanya yapacaktır. Bu kampanyadaki ayrışmanın vatandaşın vereceği oyla bire bir örtüşeceğini düşünmüyorum. Toplumsal kutuplaşma ve husumete dönüşmesi söz konusu olmaz. Demokratik yollarla 19. kez anayasa değişikliği yapıyoruz. Yönetim şeklinde köklü bir değişiklik getiriyor. Ufak tefek şeyleri dışarıda tutarsak, gayet demokratik sınırlar içerisinde geçti. Böyle görmek lazım.

Sizce vatandaşın tavrında ne belirleyici olacak?

Çok önemli ve zor bir soru. Bu soru ile karşı karşıya kalacağız. Türkiye gündeminin şu anda iki konusu var, terör ve ekonomi. Sıralama yaparsak bazen biri, bazen biri öne çıkıyor. Nihai kertede, terörün ülkemiz için ekonomimizden çok daha hassasiyet arz ettiğini görüyorum. Devlet terörle mücadele ediyor. Vatandaş görüyor. Terörle mücadeleye destek yüksek. Türkiye genelinde de, Doğu ve Güneydoğu’da da kayda değer ölçüde destek var. Bizim için önemli bir güç kaynağı. Bu destek, verdiğimiz mücadelenin anlamlı ve yerinde olduğunu gösteriyor. Orta ve uzun vadede, Türkiye’nin terörle mücadelede gücüne güç katacak bu değişiklik. İstikrar ve güçlü bir yönetim olacak. Zamanı etkin kullanacak.

Ankette sıkıntı yok Referandum konusunda anketler ne diyor?

Ben anketleri kendim yaparsam inanırım.

Sizin anketiniz ne diyor?

Bir sıkıntı yok.

Referandum sürecinde terörle mücadele nasıl gidecek? Mitingler yapılır mı?

Terörle mücadele birinci önceliğimiz. Asimetrik saldırılara karşı tedbirlerimizi alacağız, alıyoruz. Daha da sıkılaştırarak alacağız. Tehdit her yerde var. Hiçbir ülke güvenli değil. Avrupa’dakilerin rahat olduğunu mu düşünüyorsunuz?

MHP ile birlikte miting yapar mısınız?Bunları konuşmadık, konuşmadığımız bir şey hakkında fikir yürütmemiz olmaz.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.