"Yıpranma Payı Tüm Sağlıkçıları Kapsamalı"

"Yıpranma Payı Tüm Sağlıkçıları Kapsamalı"

Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, yıpranma payı düzenlemesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, sağlık çalışanlarını ilgilendiren gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Sağlık Sen Genel Metin Memiş'in Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ ile görüşmesinde sağlık çalışanlarını ilgilendiren bir çok konu masaya yatırılmıştı. Sağlık çalışanları için müjdeli mesajların verildiği görüşmenin ardından gündemi değerlendiren Başkan Ekrem Özdemir, sağlık çalışanlarının yıpranma payının hayata geçmesini beklediklerini söyledi. Toplu Sözleşme görüşmelerinde yıpranma payının Sağlık Sen'in öncelikleri arasında yer aldığını anlatan Özdemir, "Yıpranma payı sadece nöbet tutan sağlık çalışanlarını kapsayacağına yönelik duyumlar alıyoruz. Böyle bir şeyi asla kabul edemeyiz. Yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarını kapsamalıdır. Çünkü sağlık çalışanlarının tümü risk altında çalışmaktadır" dedi. Sendika olarak özellikli birimde çalışanlara 90 gün, diğer tüm sağlık çalışanlarına ise 60 gün fiili hizmet zammı verilmesi gerektiğini belirten Özdemir, konunun takipçisi olduklarını söyledi. 
 
AİLE HEKİMLERİNE NÖBET ZORUNLULUĞUNDAN VAZGEÇİLMELİ
 
Aile hekimlerine getirilen zorunlu nöbet uygulamasının motivasyon düşürücü bir uygulama olduğunu belirten Özdemir,  “Aile hekimliği sisteminin temeli, önleyici sağlık hizmeti sunmaktır. Aile hekimlerimize nöbet zorunluluğu getirmek, hem motivasyonu bozdu hem de sistemin ruhuna aykırı bir uygulama, aile hekimliğine eklenmek istendi. İlla ki nöbet uygulaması olacaksa, hekim ihtiyacının olduğu yerlerde, gönüllülük esasına göre bu yapılabilir. Nöbet zorunlu olmamalı ve zorunlu nöbet uygulamasından vazgeçilmelidir” diye konuştu. 
 
112’LERİN YEMEK PARASI ÖDENMELİ
 
Başkan Özdemir, öte yandan sendikalarının  2016-2017 Toplu Sözleşme kazanımlarından olan ancak bir türlü hayata geçmeyen, 112’lere yemek parası ödemesinin de bir an önce hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Sahada 7-24 saat görev yapan 112 çalışanlarının yemek paralarını alamadıkları için mağdur olduklarını belirten Özdemir, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. 
 
BÜTÜN SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINMALI
 
Sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadro beklentisini de ifade eden Özdemir, şunları söyledi: "Ülke gündemi sebebiyle dile getirilmeyen, ancak bekleyen sorunlardan birisi de kadro bekleyen sözleşmeli çalışan arkadaşlarımız. Taşeron ve 4/C’lilerle ilgili çalışmalar başladı, ancak sonuca ulaşmadı. Bu çalışmalarla birlikte kadro bekleyen 4/B’liler, vekil ebe hemşireler ve kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarının kadro beklentisi de karşılanmalı ve yaşanan mağduriyetler giderilmelidir” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.