Yoga Koreografi Turnuvası Şampiyonları belli oldu

Yoga Koreografi Turnuvası Şampiyonları belli oldu

Uluslararası Yoga Federasyonu’nun (UYF) İstanbul’da gerçekleştirdiği 4. Uluslararası Yoga Koreografi Turnuvası 17 Mart 2018’de yapıldı. İkili koreografi sergileyen Nurbahar Tüzüner ve Günışıl Naz Gündüz altın madalyayı kazandı.

Zarif akrobatik koreografileriyle izleyen Yoga severleri büyüleyen ikilinin uzun yıllardır aktif Yoga sporuyla ilgilendikleri belirtildi. Gümüş madalyayı Pelin Duman ve Sevgi Canönde’nin kazandığı yarışmada bronz madalyanın sahibi de Merve Tanrıverdi oldu. 


ABD, Avrupa, Türkiye, Rusya, Kolombiya, Hindistan, Japonya gibi ülkelerden gelen sporcularla, çok uluslu gerçekleşen Turnuva, aynı zamanda nefeslerin tutulduğu görsel bir şov niteliğindeydi. Birbirinden iddialı, ilginç koreografilerle kadın ve erkek yarışmacıların beraber katıldığı yarışmada yaş sınırı yoktu. Eneklik, güç, dayanıklılık gerektiren zarif Yoga duruşları (Asana) ve dans figürlerinin harmanlandığı koreografiler, müzik, dans ve tam bir konsantrasyonla sunuldu. 


Şampiyonanın ev sahipliğini yapan, dünyada Yoga Şampiyonalarının düzenlenmesine önderlik eden Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf ise “Yoga evrensel bir spordur, aynı zamanda sağlık için büyük bir destektir. Bu sporun tanıtımı ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. Yoga koreografileri üzerine yarışmalar düzenlememizin anlamı Yoganın evrenin dansı olduğunu gösterme çabamızdır. Yoga insanı adeta kendinden geçiren ve kendine getiren bir danstır aynı  zamanda. Sporcu Yoga duruşlarındaki maharetini gösterirken, dans etmektedir. Yarışmalar bundan ibarettir; Yogayı dans etmektir” dedi. Sn. Akif Manaf, Yogayı olimpiyatlara taşımak amaçlı çalışmalarının sürdüğünü de belirtti. 


Şampiyonayı düzenleyen UYF yetkilileri, sporun belirli bir disiplin dahilinde yapıldığı zaman başarıya ulaştırdığını, Yoganın da belirli bir disiplinle yapıldığında beden, zihin, ruh bütünlüğü sağladığını, insandaki doğal disiplini ortaya çıkardığını aktardılar.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.