Yorgancılar, "Biz işin ekonomi tarafındayız"

Yorgancılar, "Biz işin ekonomi tarafındayız"

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, iş dünyası temsilcileri olarak siyasete değil ekonomiye odaklandıklarını belirterek, “Biz işin ekonomi tarafındayız” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri, milletvekili adayları EBSO Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri ile biraraya gelerek projelerini paylaştı. EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, bu seçimle birlikte ilk defa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiliyor olmasının seçimlere ilişkin ilgi ve merakı artırdığını söyledi. Esen, “İçinde bulunduğumuz bölgede yaşanan savaş ve çatışma ortamı, dünyayı saran terör endişesi ve uluslararası ilişkilerde değişen dengeler karşısında ulusal bağımsızlık ve güvenlik meseleleri birinci sıraya taşınırken iş insanları olarak olumsuz etkileri de yoğun bir biçimde hissetmekteyiz. Ancak hangi görüşten olursak olalım, her görüşten önce birlik beraberlik anlayışımızı korumamız gerekmektedir” dedi. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ise, iş dünyası olarak, seçim dönemlerinde kapılarının her partiye eşit mesafede sonuna kadar açık olduğunu belirterek, “Bir yanda bizim taleplerimizi, dileklerimizi şehrimizin vekil adaylarına iletmek, diğer yandan da partilerimizin genel ve yerel politikalarını birebir dinlemek için bu toplantıları fırsat olarak görmekteyiz” dedi. 

İlk kez dört yıl önce gündeme getirdik

Yorgancılar, ilk kez 4 yıl önce gündeme getirdikleri, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve ilgili Bakanlarımızın sahiplendiği Sanayi 4.0 çalışmalarından memnuniyet duyduklarını söyledi. Yorgancılar, “Ama Sanayi 4.0’ı uygulayabilmemiz için Eğitim 4.0’ı hayata geçirmek gerekiyor. Eğitimsiz, Sanayi 4.0’ı hayata geçirmek hayal” diye konuştu. Göçün ülkemizin bir diğer önemli sorunu olduğunu ifade eden Yorgancılar, “Vatandaşımızın yaşadığı yerde çalışıp ortaya çıkardığı ürün para ederse, o takdirde göç etmesine ihtiyaç yok. Dolasıyla İzmir’in başarı ile uyguladığı yerelde kalkınma modeli örneklerinin yaygınlaştırılmasını diliyoruz” dedi. Sadece seçim zamanı değil, ihtiyaç duyulan her an ve durumda ulaşabildikleri, konuları sahiplenen vekilleri Meclis’te görmek istediklerini belirten Yorgancılar, Ülke olarak ‘Ben, sen, O değil, Biz’ olmamamız gereken kritik bir süreçten geçtiğimizi vurguladı. Ekonomik konulara da değinen Yorgancılar, yılbaşında yüzde 14- 15 olan kredi faiz oranlarının yüzde 24- 25’lere geldiğini ifade ederek, “Bugün kredi kullanmadan iş yapan sanayici yok gibi. Döviz kurunda yaşanan dalgalanma ile özel sektörün borcu 35- 40 milyar dolar arttı. Enflasyon baskısının kendini hissettirdiği, sanayinin ortalama karlılığının net yüzde 5- 6 olduğu bir ortamda üretimin devamlılığını sağlamak zor. O nedenle ekonomide acil tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu kim seçilirse, hangi siyasi parti başa gelirse gelsin, hangi lider cumhurbaşkanı seçilirse seçilsin, ekonomideki tabloyu değiştirmek zorunda. Ben bunu söylerken işin siyasi kısmında değilim, ekonomi kısmındayım” diye konuştu. 


Katma değeri yüksek üretime yönelteceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ise Türkiye’nin yüksek teknolojiyle katma değeri yüksek üretime yönelmesine çalışacaklarını belirterek “Üretim devriminin dönüştürdüğü üretim şekli ve yerini görmek gerekiyor. Ucuz işgücü ile dünyaya eklemlenmiş değil nitelikli üretimle lider ülke olmalıyız. Yol haritamız verimliliği artıracak reformlardan geçiyor. OHAL kalkacak, ekonomi kurallı işleyecek ve buna ilişkin Ekonomik ve Sosyal Konsey gibi kurumsal yapılara işlerlik kazandırılacak, Merkez Bankası bağımsız olacak. Atatürk’ün Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesi çerçevesinde izlenecek barışçıl stratejiyle yeni pazarlara erişim kolaylaştırılacak. Kamu İhale Kanunu uluslararası standartlara getirilecek. Varlık Fonu kapatılacak ve kaynaklar bütçede olacak. Vergisini zamanında ödeyene sıfır faizli kredi imkanı sunulacak” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.