YouTube'a yeni güncellemeler geliyor

YouTube'a yeni güncellemeler geliyor

YouTube'a gelecek yeni güncellemeyle gösterilen dolar ikonlarının sayısı artıyor.

YouTube artık önemli bir gelir kapısı oldu. Videolarıyla geniş kitlelere ulaşabilen herkes videolardan para kazanabiliyor. Bunun yanında ne yazık ki her video para kazandırmayabiliyor. Bazı videolar da belli başlı sebeplerden dolayı hiç para kazandırmıyor.

YouTube, yeni güncellemeyle yüklenilen videoların hangisinin para kazandırdığını, hangisinin sınırlı olduğunu ve hangisinin kazandırmadığını daha kolay anlatacak.

 YouTube yeni güncellemeyle platforma 3 adet simge ekliyor. Yeşil dolar işaretli videolar, tüm reklamcılık ve YouTube Red'den para kazanabilir. Sarı dolar işaretli videolar, daha sınırlı sayıda reklamveren ve YouTube Red'den para kazanabilir. Siyah dolar işareti bulunan videolar ise hiçbir reklam almaz ve sonuç olarak hiç para kazanamaz.

Yeni özellik, birkaç hafta içinde YouTube içerik üreticileri için gelecek ve bu özellik hesabınız ile kullanılabilir olduğunda, size Creator Studio'da bir bildirim ile gösterilecek. YouTube gelirlerde bir değişiklik olmayacağını ve sadece ikonların arttığını belirtiyor. 

YouTube blog yazısında, "YouTube, her zaman dünyadaki içerik oluşturucuların hikayelerini anlatması, bağlantı kurması ve para kazanması için bir yer olmuştur. Kullanıcıları, yaratıcıları ve reklamverenleri önemsiyoruz ve on yıldan uzun bir süredir çıkarlarını dengelemek ve hizalamak için çabalıyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde platforma yerleştirilecek ikonlarla reklamverenlerin endişelerini çözüp, videonun para kazanma seçeneklerini daha ayrıntılı bir anlayış içinde yeni simgeler sunmayı planlıyoruz. Bir videonun yanlış sınıflandırıldığını düşünüyorsanız, kanalın (veya kanalların) para kazanmasının yanı sıra itiraz yeteneği de var" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.