YouTube'dan flaş Rusya kararı!

YouTube'dan flaş Rusya kararı!

Youtube, pek çok Rus kanalının para kazanma özelliğini kapatarak geri plana atacağını açıkladı.

Twitter‘ın Rusya‘dan hesap açılmasına engel olmasına ek olarak bir hamle de YouTube tarafından geldi. Şirket, aralarında Rusya devlet televizyonunun da olduğu pek çok kanalın para kazanma özelliğini kapattı. İşte ayrıntılar…

YouTube, Rus kanallarının reklam gelirlerini kapattı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan şirket, “Ukrayna‘daki olağanüstü koşullar ışığında, bazı Rus kanallarının YouTube‘daki para kazanma özelliğini duraklatıyoruz.” dedi. Söz konusu kanalların başında ise ülkenin en büyük televizyon kanallarından biri olan Russia Today (RT) geliyor.

youtube-rus-kanallarin-reklam-gelirlerini-kapatti.jpg

Henüz bu yasağın hangi kanalları kapsayacağı bilinmiyor. Kişisel YouTube kanallarının durumdan etkilenmesi şu an için beklenmezken, ambargo koşulları gereği ileride bu durum da gerçekleşebilir. Aynı zamanda tek engel reklam da olmayacak. Söz konusu kanalların izlenmeleri de düşecek.

YouTube sözcüsü Farshad Shadloo, etkilenen kanallardan gelen videoların da önerilerde daha az görüneceğini söyledi. RT ve diğer bazı kanalların “hükümetin talebi” nedeniyle Ukrayna’da artık erişilebilir olmayacağını da sözlerine ekledi. Böylelikle Rus propagandasının da önüne geçilecek.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? YouTube tarafından Rusya’ya uygulanan ambargo, kişisel kanalları etkileyecek mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında ya da SDN Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.