Yücel Özen'den İzmirli delegelere çağrı

Yücel Özen'den İzmirli delegelere çağrı

CHP İl Eğitim eski Sekreteri Yücel Özen, 3-4 Şubatta gerçekleşecek CHP Kurultayı’nda İzmirli delegelere çağrı yaptı.

CHP’de tüm gözler 3-4 Şubatta yapılacak 36.Olağan Kurultaya çevrildi. Kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip şuana kadar; Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Eski Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu çıktı. CHP 36. Olağan Kurultayı’nda genel başkan aday adaylığı yarışlı dışında gözler, Parti Meclisi(PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK)  girecek isimlerde olacak.

Kurultaya sayılı günler kala CHP sular kaynıyor. CHP İl Eğitim eski Sekreteri Yücel Özen, sosyal medya hesabından delegelere çağrıda bulundu. Özen, “Sevgili kurultay delegelerimiz, tüzükte adalet istiyoruz. Hiç olmazsa bundan sonra, kendi ilinde seçilme oy birikimini sağlayamayanlar, koşup, illerinde partisini büyüten partililerimizin alın terlerini, emeklerini gasp edemezler” dedi.

Özen’in paylaşımı şu şekilde:

Kurultay delegelerimize çağrıdır. Haklı ‘adalet’ çığlığımız, ‘CHP tüzüğüne’ de yansımalı. Partimize oy veren iller cezalandırılmamalı. Siyasi partiler yasası, ‘Kurultay delege sayısı, milletvekili sayısının 2 katını geçemez. Delege sayıları tüzük ile belirlenir’ diyor. Biz, ‘CHP'nin o seçim bölgesinde aldığı oy sayıları’ ile mahalle delegesi, ilçe delegesi, il delegesi seçiyoruz. İl ve ilçe kongrelerimizi yapıyoruz ama iş kurultay delege sayısına gelince birden ‘Partimizin aldığı oy sayısını’ es geçip, yani, emeği-alın terini-partiye liyakati es geçip, kurultay delegeliklerini milletvekili sayısının iki katı ile belirleyiveriyoruz. Adaletsiz belirlenen bu kurultay delegelerimiz ile, genel merkez ve genel başkanımızı belirliyoruz. Bu sayı yaklaşık 325’dir. Bir zamanlar, meşhur bir Ağrı il başkanımız vardı. Adı Savcı Sayan.  Ağrı il başkanıydı ama Ankara’da oturuyordu. 8 arkadaşını da kurultay delegesi yapıp, hem Sayın Baykal'ı hem de parti meclisi üyelerimizi seçiyordu.  MYK üyeliği bile aldı ödül olarak. Sayın Baykal, istifa ettiğinde ağlayan bu zat, şimdi Tayyip Beyin kucağında gülümsüyor.  Hayatından memnun ve yüzsüzce İ. Melih'in TV’sinde CHP’ ye bol bol küfrediyor.

Sevgili kurultay delegelerimiz, tüzükte adalet istiyoruz. Hiç olmazsa bundan sonra, kendi ilinde seçilme oy birikimini sağlayamayanlar, koşup, illerinde partisini büyüten partililerimizin alın terlerini, emeklerini gasp edemezler.  Hiç olmazsa bundan sonra 325 civarındaki adaletsiz edinilen kurultay oyları ile genel başkanımız, PM ve MYK üyelerimiz olası rakiplerine karşı avantajlı olarak yarışmaz. İl ve ilçe kongrelerindeki delege sayıları belirleme yöntemi, kurultay delegeliklerine uygulansa illerimizin kurultay temsili şöyledir.

İL ADI KURULTAY DELEGESİ ALINAN OY' İLE BELİRLENDİĞİNDE DELEGE SAYISI

AĞRI 8 1

ADIYAMAN 10 3

BATMAN 8 1

BAYBURT 4 1

ELAZIĞ 8 1

TUNCELİ 4 2

ERZURUM 12 2

GÜMÜŞHANE 4 1

KAYSERİ 18 8

MARDİN 12 1

KONYA 28 10

BİTLİS 6 1

BİNGÖL 6 1

DİYARBAKIR 22 1

URFA 24 2

YOZGAT 8 2

VAN 12 1

RİZE 6 2

AMA;

MUĞLA 14 53

ZONGULDAK 10 17

TEKİRDAĞ 12 33

İZMİR 52 159

İSTANBUL 176 230

Delege oyu ile temsil ediliyor. Ne kadar ekmek, o kadar köfte değil yani.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.