Yücel Özen'den Kırkpınar'a "Telef" tepkisi: "Yazık, çok yazık!"

Yücel Özen'den Kırkpınar'a "Telef" tepkisi: "Yazık, çok yazık!"

"Telef Oldu" ifadesine sert tepki

CHP İl Eğitim eski Sekreteri Yücel Özen, AK Parti İzmir’in 2. bölge milletvekili adaylarından  Yaşar Kırkpınar'ın bir televizyon programında 10 Ekim tarihinde Ankara'da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için kullandığı "Telef Oldu" ifadesine sert tepki vererek;  "24 Haziran seçimlerinde, seçilemeyecek olduğu artık görülen AKP Genel Başkanı Sn. Erdoğan, 8 Temmuz'da yeniden sandığa gidecek ülkemizin Yaşar Kırkpınar'ın utanç tanımı ile yeni TELEF'ler yaşamamak, ülkemiz için tek dileğimizdir" dedi.

CHP İl Eğitim eski Sekreteri Yücel Özen, sosyal medya hesabından AK Parti İzmir’in 2. bölge milletvekili adaylarını değerlendirmeye devam ediyor. Özen, AK Parti’nin İzmir’in dokusunu bilmediğini belirterek gösterdiği adayları eleştirdiği açıklamalarında bu kez hedefinde Ak Parti'nin Kemalpaşa eski İlçe Başkanı olan 2'inci Bölge 4'üncü sıra milletvekili adayı Yaşar Kırkpınar'ı hedef aldı. Kırkpınar'ın NİF TV'ye yaptığı değerlendirmeyi gündeme taşıyan CHPli Özen; 10 Ekim tarihinde Ankara'da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için kullandığı "Telef Oldu" ifadesine sert tepki vererek;  "Şehit oldu, şehadet makamına uğurlandı demesini beklemiyoruz tabi ki. Ama "Telef oldu" Yazık. Çok yazık" dedi. Özen yazısının sonunda ise Türk Dil Kurumu'ndan alıntı yaparak "Telef"in kelime anlamını da verdi.

Özen’in paylaşımı şu şekilde:

AKP 2. Bölge milletvekili adaylarını tanıyalım mı? Listeye baktığımızda AKP’nin İzmir’imizin insan dokusunu hiç bilmediği ortaya çıkıyor... TÜİK verilerinden bari yararlanın. Hamza Dağ Kütahyalı, Alpay Özalan Eskişehirli, Necip Nasır Bitlisli, Yaşar Kırkpınar Erzurumlu...

İyi Partiden aynı sırada bir diğer Kırkpınar var. Hüsmen Kırkpınar. Bakalım İzmirli hangi pınarı tercih edecek, Erzurumlu kardeşlerden.

AKP'nin belki seçilebilir, son sırasındaki Sn. Yaşar Kırkpınar'ın NİF TV'ye yaptığı değerlendirme, tüylerimi ürpertti. Şöyle anlatıyor;  7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasını değerlendiriyor bugünü değerlendirir gibi. Asıl önemlisi, 10 Ekim gününü o Türkiye'nin en kanlı terör saldırısına değiniyor. 102 yurtseverimizi kaybettiğimiz,  391 yurtseverimizin yaralandığı saldırıyı.  

Terör taşeronları kullanıldı tespitine, onlarca kişi " TELEF OLDU" ilavesini yapıyor. Şehit oldu, şehadet makamına uğurlandı demesini beklemiyoruz tabi ki. Ama "Telef oldu" Yazık. Çok yazık.

Bu yaklaşım ve anlatım. Bize şunu düşündürüyor. 24 Haziran seçimlerinde, seçilemeyecek olduğu artık görülen AKP Genel Başkanı Sn. Erdoğan, 8 Temmuz'da yeniden sandığa gidecek ülkemizin Yaşar Kırkpınar'ın utanç tanımı ile Yeni TELEF'ler yaşamamak, ülkemiz için tek dileğimizdir. 15 gün uzun zaman...

Not; telef olmak; TDK sözlüğüne baktığımızda, hayvan ve yok olmak karşılığını görüyoruz.

Kaynak: Gerçek Haberci
              Gazete Ege
              Öncü Şehir
              Akmedyahaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.