Yunanistan’dan turizmcileri sevindiren haber geldi!

Yunanistan’dan turizmcileri sevindiren haber geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atina ziyaretinde açıklanan 1 yıl geçerli olacak 7 günlük kapı vizesi uygulaması turizm sektöründe memnuniyet yarattı.

Ege Bölgesi’nde turizm amaçlı taşımacılık yapan turizm şirketlerine mutlu haber Atina’dan geldi. Schengen ülkesi olmasına rağmen Türkiye’ye yakın olan ve Kuzey Ege’de bulunan 10 Yunan Adasına artık kapı vizesi ile gidilebilecek.

whatsapp-image-2023-12-07-at-15-41-18.jpeg

Çeşme ve İzmir’in en köklü turizm şirketlerinden olan ve Çeşme-Sakız(Chios) hattında yolcu taşımacılığı yapan Ertürk Lines Genel Müdürü Nezihe Ertürk, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yunanistan tarafından uygulanan kapı vizesi pandemi nedeniyle kaldırılmıştı. Şimdi Cumhurbaşkanımızın Atina ziyareti ile gündeme yine kapı vizesi uygulaması daha genişletilmiş bir şekilde tekrar hayata geçiriliyor. Yunanistan’ın Schengen ülkesi olmasına rağmen bunu hayata geçirmesi ve ilk kez bu kadar geniş kapsamlı uygulanması memnuniyet verici. Bu anlamda Türk turistler kapı vizesi ile Limni, Midilli, Sakız Adası, Samos, Leros, Kalimnos, Kos, Rodos, Simi ve Kastelorizo adalarına gidebilecekler. Şu ana kadar edindiğimiz bilgiye göre 1 yıl süreyle verilecek olan kapı vizeleri 7 gün geçerli olacak. Ertürk Lines olarak Yunanistan Konsolosluğu ile görüşmelerimiz sürüyor. Kapı vizesi ile ilgili gerekli resmi açıklama ve detayları şirketimizin resmi WEB sitesi ve sosyal medya hesaplarımızdan vatandaşlarımızla paylaşacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.