Yüz Germe Ameliyatı

Yüz Germe Ameliyatı

Yüz Germe Ameliyatına Neden İhtiyaç Duyulur?

Yüz germe ameliyatı steril koşullarda ve gerekli tüm cihazların hazır olarak bulunduğu bir hastanede, genel anestezi altında yapılan bir ameliyattır. Bu ameliyatın temel amacı cilt altı dokular ve kaslardaki deformasyonların giderilmesi ve sarkan fazla yüz derisinin alınmasıyla ortaya gergin ve genç bir görünüm çıkartmaktır.

Yüz Germe Ameliyatına Neden İhtiyaç Duyulur?

Yüz germe ameliyatına ihtiyaç duyulmasının ana nedeni deforme olan cilt altı dokularının ve yüz derilerinin sarkması dolayısıyla gergin ve genç görünümün kaybolmasıdır. Cilt hem yaş almaya bağlı olarak hem de yer çekimi etkisiyle sarkmaya oldukça meyilli bir bölgedir. Yani yüz formunun bozulması ve sarkıkların görülmesi oldukça olağan bir durumdur. Bu deformasyonların giderilmesi için tercih edilen yöntemlerden bir tanesi yüz germe ameliyatıdır. Yüz germe ameliyatın genellikle 50 yaş ve üstü hastalar tarafından tercih edilmektedir. 50 yaş ve üstü ciltte kolajen üretiminin azalması ve yaş ile birlikte deformasyonların en sık görüldüğü yaşlardır.

Yüz germe ameliyatı hazırlık süreci olan bir ameliyattır. İlk olarak hastanın ameliyattan bir gün önce hastanede kalması gerekir. Bundan dolayı hastayla birlikte kalacak refakatçinin de önceden belirlenmesi önemlidir. Bunun yanı sıra ameliyattan on gün önce kan sulandırıcı hapları, yoğun kafein içeren ürünler, sigara ve alkolun tüketimi bırakılmalıdır. Bu bütün ameliyat süreçleri için rutin bir programdır çünkü bu ürünlerin ameliyat sırasında oluşan kanamayı arttırma riski bulunur. Ameliyattan önce ameliyatın planlama sürecinde var ise kronik hastalıklar, sürekli kullanılan ilaçlar ekibimize bildirilmelidir.

yuz-germe-ameliyati.jpg

Yüz germe ameliyatında cilt altı bağ dokulara ve kaslara müdahale edilerek şekillenme sağlanır ve cildin eski gerginliğinin kazanması amaçlanır. Cildin sarkıp gevşeyen dokuları olması gereken bölgelere taşınarak arta kalan fazla deri alınır böylece gerginlik sağlanmış olur.

Yüz germe ameliyatı; tam yüz germe, orta yüz germe ve mini yüz germe ameliyatı olarak üç başlık altında incelenir.

1- Tam Yüz Germe Ameliyatı: Tam yüz germe ameliyatı steril ameliyat ortamında, genel anestezi altında yapılan ortalama olarak 3-4 saat süren bir ameliyat türüdür. Tam yüz germe ameliyatında cilt altında bulunan kas ve bağ dokuları toparlanır ve yağ yastıkçıkları yeniden şekillendirilir. Bu işlemin ardından fazla deri alınır, çene hattı belirginleştirilir ve ihtiyaç duyulursa boyun kontörü toparlanır.

2- Orta Yüz Germe Ameliyatı: Orta yüz germe ameliyatı genel anestezi altında yapılan elmacık kemikleri, yanaklar ve ağız çevresinde daha gergin ve genç bir görünüm elde edilen ameliyat türüdür.

3- Mini Yüz Germe Ameliyatı: Mini yüz germe ameliyatı ya da mini face-lift ameliyat türlerinin en sade halidir. Bu ameliyat türünde alt yüz, yanaklar ve gıdının toparlanarak daha genç bir görünüm elde edilir. Mini bir ameliyat olduğu için iyileşme süresi kısadır.

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Yüz germe ameliyatı sonrası iyileşme süresi ameliyat türüne göre değişse de ortalama olarak 7-10 gündür. Hastadan ameliyatın olduğu gün hastanede kalması istenir ve hasta bu sürede gözlem altında tutulur. Bir ay sonra iyileşme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte cilt kendini toparlamaya başlar, 4-6 ay sonrasında ise son görünüm elde edilmiş olur.

Yüz Germe Ameliyatı Kombine Bir Şekilde Uygulanır mı?

Yüz germe ameliyatı son derece konforlu ve güvenilir bir ameliyattır. Bundan dolayı göz kapağı estetik ameliyatları, dudağa yağ enjeksiyonu gibi birçok estetik uygulamasıyla birlikte yapılabilmektedir. Burun estetiğiyle birlikte de yapılması mümkün olsa da işlem sonrasında oluşabilecek şişlik ve morluklar göz önünde bulundurulduğunda yapılması tercih edilmemektedir.

Özellikle dolgu uygulamalarının ve enerji bazlı cihazların yetersiz kaldığı durumlarda, ileriki yaşlarda başvurulan yüz germe ameliyatlarında doğru hasta seçimi ve etkin bir uygulama protokolü ile ortalama 10 yaş daha genç bir görünüm elde etmek mümkündür. Ancak yüz germe ameliyatlarında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Örneğin bu ameliyatlarda hastaların yaşları göz önüne alınarak aşırı cilt germesi yapılmamalı, yapay görünüme varacak müdahalelerde bulunulmamalıdır. Her hastanın ihtiyaç duyduğu cilt gerdirme seviyesi hastadan hastaya değişiklik göstermekle birlikte yüz germe ameliyatları doğal görünümden ödün verilmeyecek şekilde tamamlanmalıdır.

Güvenilir ve konforlu olan yüz germe ameliyatları ile ilgili detaylı bilgi için Suadiye’de bulunan kliniğimize ulaşabilir, merak ettiklerinizi iletebilirsiniz.

https://www.senelplastikcerrahi.com/yuz-germe-ameliyati/

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.