Zehir tacirlerine İzmir'de bir darbe daha

Zehir tacirlerine İzmir'de bir darbe daha

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonlarla Uyuşturucu Madde Ticareti yapan 40 şüpheliyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerden 18’i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Yaılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında;

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, gençlerimizi zehirleyeme çalışan, torbacı tabir edilen sokak satıcılarının yakalanmasına yönelik yapılan saha ve analiz çalışmaları neticesinde İlimiz Konak, Karabağlar, Çiğli, Bayraklı, Buca ve Bornova İlçelerinde bulunan park ve bahçelerde, Bayraklı, Buca, Bornova, Karşıyaka, Konak, Çiğli, Karabağlar İlçelerinde bulunan 15 ayrı ikamette ve ilimiz giriş-çıkış noktalarında son 1 hafta içerisinde icra edilen 70 ayrı operasyon ve uygulama neticesinde 40 şüpheli şahıs yakalanmıştır.

Yapılan aramalarda; Satışa hazır hale getirilmiş poşetler ve meşe tabir edilen kilitle poşet ile kâğıtlar içerisinde 1.750 gr esrar, Satışa hazır hale getirilmiş poşetler ve meşe tabir edilen kilitli poşet ile kâğıtlar içerisinde 2.115 gr metamfetamin, Meşe tabir edilen poşet ile kâğıtlar içerisinde; 70 gr kokain, 30 gr sentetik kannabinoid (bonzai), 920 adet sentetik ecza, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 870 TL, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet tabaca şarjörü, 12 adet tabanca fişeği, 2 adet ruhsatsız tüfek, 3 adet tüfek fişeği ve 2 adet hassas terazi ele geçirilmiştir.

Tamamlanan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen şahıslardan 8’i adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 18 şüpheli şahıs ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce gençlerimizi ve geleceğimizi hedef alan uyuşturucu madde satıcıları ve organizasyonları tespit edilerek, uyuşturucu madde arzının önlenmesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla artarak devam etmektedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.