Zeytinyağının Oskarları Muğla'da Açıklanıyor

Zeytinyağının Oskarları Muğla'da Açıklanıyor

Zeytindostu Derneği’nin düzenlediği 10. Natürel Sızma Zeytinyağı Yarışması ile fotoğraf, slogan ve zeytin edebiyatı alanındaki yarışmaların değerlendirme süreci tamamlandı. 

Sonuçların duyurulacağı ödül töreni 1 Nisan’da Muğla’da Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
 
Zeytindostu Derneği’nin geleneksel hale gelen zeytinyağı kalite yarışmasında 10. yıl gururu yaşanıyor. Zeytindostu Derneği 10. Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda değerlendirme süreci titiz bir çalışmanın ardından tamamlandı.

İKİ AŞAMALI SÜREÇ
Yarışmaya katılan zeytinyağı numunelerinin kimyasal analizleri Aydın Ticaret Borsası’nda, duyusal analizleri ise Bornova Zeytincilik Araştırma İstasyonu’nda yapıldı. Her iki değerlendirme etabını geçen numuneler 1 Nisan Cumartesi günü Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek geleneksel Zeytindostu Yemeği’nin ardından düzenlenecek törenle kamuoyuna ilan edilecek.
Törende ayrıca Zeytindostu Derneği’nin eşzamanlı olarak düzenlediği 4.Fotoğraf Yarışması, 4. Slogan Yarışması ile 2. Kültürümüzde Zeytin Edebiyatı yarışmalarının sergisi de gezilebilecek.

KALİTE YOLCULUĞUNDA 10 YIL

Zeytindostu Derneği’nin ülkemizde zeytinyağı bilincinin ve kalite anlayışının oturmasına önemli katkıları olan zeytinyağı kalite yarışmalarında 10’ncu yıla ulaşmakdan kıvanç duyduklarını anlatan Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Kalite yarışmamız ülkemizde kaliteyi özendiren ve bir amaç haline getiren marka haline gelmiştir. Derneğimizin misyonunu gerçekleştirmek adına sergilediği başarının en somut örneğidir. 10 yıl boyunca kalite sınavını geçen zeytinyağlarının sayıca ve üretildikleri coğrafi bölümler bakımından çeşitlilik yönünden artması ülkemiz zeytinyağı sektörü açısından olumlu işaretlerdir. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ödül törenimize tüm zeytindostları davetlidir. Emeği geçen tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma, düzenleme kurulu  ve seçici kurulu üyelerine sonsuz teşekkürler sunarım. Yarışmalarımıza ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkür ederim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.