ZÜCCACİYE SEKTÖRÜ İFTAR DAVETİNDE BULUŞTU

ZÜCCACİYE SEKTÖRÜ İFTAR DAVETİNDE BULUŞTU

Züccaciye sektörünün nabzını tutan ZÜCDER, 2 Haziran Cuma günü Four Seasons Bosphorus Otel’de “14. Geleneksel İftar Yemeği” verdi.

ZÜCDER ve EVFED yönetim kurulunun ve üyelerinin hazır bulunduğu iftar davetinde, ZÜCDER’in 10 yıllık ve yeni üyeleri plaket ile ödüllendirilirken, birçok sivil toplum kuruluşu başkanına da derneğe desteklerinden ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.  

Yıllık 6.7 Milyar Dolar üretim hacmine sahip züccaciye sektörünün 470 üyesiyle en önemli temsilcilerinden ZÜCDER (Züccaciyeciler Derneği), 2 Haziran Cuma günü Four Seasons Bosphorus Otel’de “14. Geleneksel İftar Yemeği”ni düzenleyerek sektörü bir araya getirdi. Yıl boyunca geliştirdiği projelerle üretici, ihracatçı, ithalatçı, toptancı, perakendeci ve sektör markaları gibi üyelerinin ticari ilişkilerini arttıran ve sektörün rekabet gücünü yükselten ZÜCDER’in iftar davetine, aynı zamanda TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu), TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi), İTO (İstanbul Ticaret Odası), TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), İSTOÇ (İstanbul Toptancılar Çarşısı) gibi Türkiye ekonomisinin önemli devlerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. İftar davetinin açılışında konuşma yapan ZÜCDER Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, 13 yıldır yapılan çalışmalar ve züccaciye sektöründeki gelişmeler hakkında da bilgi verdi. Erdoğan, “Bu yıl 10 Ağustos’ta derneğimizin kuruluşunun 13. yılını tamamlıyoruz ve bu sene ‘14. Geleneksel İftar Yemeği’mizi düzenliyoruz. Birlik ve beraberliğin daha da anlamlı olduğu şu günlerde iftar davetimize katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. 112 üye ile çıktığımız yolculuğumuzda, bugün 470 üyemiz ile ZÜCDER olarak züccaciye sektörünün bütün açılımlarında minimum yüzde 80-85’ini temsil ediyoruz. TÜRKONFED ve SEDEFED gibi hem sektörel dernekler federasyonuna hem de Türkiye’de tüm bölgelere yönelik hizmetlerini sürdüren konfederasyona da üye olup, bu kurumlarla da işbirliği içinde hareket etmekteyiz. Sektörel olarak hem yurt içi ticaretimizin, hem ihracatımızın artırılması için de devamlı ve sürekli olarak projeler üretiyor ve yürütüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“Züccaciye Sektör Meclisi kuruldu”

Züccaciye sektörünün 2,5 milyar Dolarlık dış ticaret fazlasıyla Türkiye’nin nadir sektörleri arasında yer aldığını söyleyen Ömer Ertuğrul Erdoğan, ZÜCDER’in desteklediği inovatif çalışmalar, üretilen ve uygulanan projeler ile sektörün ihracat rakamlarını her geçen sene daha da arttırdığını belirtti. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki 2016 itibariyle sayısı 61’e yükselen Türkiye Sektör Meclislerinde, istikrarlı bir şekilde büyüyen ve her yıl cari fazla veren ender sektörlerden biri olan züccaciye sektörümüzün de temsil edilmesi amacıyla, “Züccaciye Sektör Meclisimiz” kurulmuştur. Başkanlık görevine seçildiğim 1 Haziran 2017 Perşembe günü gerçekleşen ilk genel kurul toplantımızda, Sayın Murat Akyüz de Başkan Yardımcısı seçilerek görevimize başlamış bulunuyoruz. Ülkemizi, sektörümüze ve firmalarımıza hayırlı olmasını diliyor, sektörümüzün ortak menfaatleri doğrultusunda ZÜCDER olarak çalışmalarımızın süreceğini buradan tüm sektörümüze duyuruyoruz.” İftar davetinin sonunda ise ZÜCDER’de 10.yılını doldurmuş ve son 1 yıl içinde ZÜCDER’e üye olmuş tüm firma temsilcilerine teşekkür plaketi takdim edildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.