Zühtü Işıl'ın mezarı Karşıyaka'ya taşındı

Zühtü Işıl'ın mezarı Karşıyaka'ya taşındı

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü'nün kurucularından olan ve 1985'te, vefatının ardından Bornova Hacılarkırı Mezarlığı'na gömülen Zühtü Işıl'ın mezarını Karşıyaka'ya taşıdı.

Yıllar sonra 'doğduğu topraklara' emanet edilen Işıl, 19 Aralık Dünya Karşıyakalılar Günü'nde, saygı ve özlemle anılacak.
karsiyaka.jpg

DOĞDUĞU TOPRAKLARDA

Karşıyaka Spor Kulübü'nün kurucularından olan ve Karşıyaka halkının en değer verdiği isimlerin başında gelen Zühtü Işıl, vefat ettikten 31 yıl sonra 'doğduğu topraklara' getirildi. Taraftarın ve Karşıyaka sevdalılarının önerilerini de dikkate alan Karşıyaka Belediyesi -oğlu Gencer Işıl ve aile fertlerinden onay alarak- ebedi istirahatini Bornova Hacılarkırı Mezarlığı'nda geçiren Zühtü Işıl'ın mezarını Karşıyaka Örnekköy Mezarlığı'na taşıdı.
 

19 ARALIK’TA ANILACAK

Yıllar sonra Karşıyakasına 'kavuşan' Zühtü Işıl'ın kabri ve çevresindeki düzenlemelerde sona gelindi. 19 Aralık Dünya Karşıyakalılar Günü'nde kabri başında anma töreni yapılacak. Aile bireyleri ve Karşıyakalılar katılacak.
 

HASRET SONA ERİYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Karşıyaka Spor Kulübü kurucularımızdan Zühtü Işıl’ın kabrini Karşıyakamıza getiriyoruz, 31 yıllık hasret son buluyor. Zühtü Işıl’ın ismini önce kapalı spor salonumuza vererek yad ettik, şimdi de kabrini buraya getirerek Karşıyaka’nın vefa duygusunu bir kez daha ortaya koymuş oluyoruz. 19 Aralık Dünya Karşıyakalılar Günü’nde düzenleyeceğimiz anma programıyla, Zühtü Işıl’ı Karşıyakalılar ile buluşturacağız” dedi. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.