06.00'dan Beri Camilerden Anons Yapılıyor

06.00'dan Beri Camilerden Anons Yapılıyor

Camilerden sabah 06.00'dan beri o anons yapılıyor

Hakkari'ye bağlı Yüksekova'da 3 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle beraber camilerden yapılan anonsla yasak halka ilan edildi. Camilerden yapılan anonslarda "ilçemizde güvenlik kuvvetlerine silahlı, bombalı ve roketli  saldırılar nedeniyle bu gibi eylemlerin önlenmesi ve güvenliğin sağlanmasında  herhangi bir zafiyet yaşanmaması, artan terör olaylarının önüne geçilmesi  amacıyla ilçemiz genelinde 24 Ağustos tarihi saat 06.00 itibarıyla 3 günlük  sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir." ifadesine yer verildi.


Halk aç kalmamak için fırınlara koştu

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle beraber halk sokağa çıkma yasağıyla beraber aç kalmamak için evlerine koştu. Hakkari valiliği şu açıklamayı yaptı
 
"İlimiz Yüksekova İlçesi’nde meydana gelebilecek terör olaylarının engellenmesi, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, asayiş ve huzur ortamının, kamu düzeni ile vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçesi Mülki sınırları içerisinde 24 Ağustos 2016 günü saat: 06.00’dan geçerli olmak üzere 3 (üç) gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, ilimiz Yüksekova İlçesine giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.