07 Aralık 2017 Türkiye gündemi

07 Aralık 2017 Türkiye gündemi

07 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         07.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.8560

AVRO-EURO: 4.5500

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1575

ALTIN-GOLD: 156.7500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DÜNYA KAMUOYUNA 'KUDÜS' ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına ilişkin, "Bu açıklama, gerek vicdan gerek hukuk gerek tarih önünde hükümsüzdür." değerlendirmesinde bulundu.

 

TSK'DAKİ FETÖ YAPILANMASI SORUŞTURMASINDA 69 TUTUKLAMA

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, mahkemeye sevk edilen 74 şüpheliden 69'unun tutuklanmasına, 5 şüphelinin de adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verildi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

TBMM'DEN KUDÜS İÇİN ORTAK BİLDİRİ

TBMM Genel Kurulunda, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına karşı siyasi parti gruplarının hazırladığı ortak bildiri okunarak, "TBMM'nin girişimi kesin ve tartışmasız bir şekilde reddetme iradesi" dünya kamuoyuna ilan edildi.

 

KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten soruşturma başlattı.

 

AYKAN ERDEMİR'İN MAL VARLIĞINA EL KONULDU

"Türkiye'den ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü" iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan eski CHP'li Aykan Erdemir'in tüm mal varlığına ve banka hesaplarına konuldu.

 

CHP'DEN DOKUNULMAZLIK AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması konusunda, "Buyursunlar. Mecliste çoğunlukları var. Hodri meydan." dedi.

 

BAHÇELİ: MUKADDESATIMIZIN SIRTINA İNMEK ÜZERE KALDIRILMIŞ HANÇERDİR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “ABD’nin Kudüs komplosu mukaddesatımızın sırtına inmek üzere kaldırılmış hançerdir ve bu hançer saplanırsa canı yanan, kanı dökülen, kayıplara sürüklenen yalnızca İslam âlemi olmayacaktır." dedi.

 

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN EYLEM YASAĞI

Ankara Valiliği, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve İdris Baluken'in duruşmalarına destek vermek amacıyla yapılacak eylem ve etkinliklerin yasaklandığını açıkladı.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

DONALD TRUMP, KUDÜS'Ü İSRAİL'İN BAŞKENTİ İLAN ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etti. Trump, "Dışişleri'ne talimat veriyorum, büyükelçilik Tel Aviv'den Kudüs'e taşınacak." diye konuştu.

 

PUTİN: 2018'DE ADAY OLACAĞIM

Nizhny Novgorod'daki GAZ otomobil fabrikasında işçilerle buluşan Devlet Başkanı Putin, 2018'de aday olacağını ''Evet, Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı için yarışacağım'' sözleriyle duyurdu.

 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

23 BİN FİRMAYA DÖVİZLE BORÇLANMA YASAĞI GELİYOR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Finans Forumu'nda yaptığı konuşmada, 23 bin firmanın dövizle borçlanmasına yasak getirileceğini açıkladı. Şimşek, ABD’de görülen Zarrab davasında sadece bir kamu bankası ile ilgili bilgi talebinde bulunulduğu aktardı. 

 

BAKAN AĞBAL AÇIKLADI: KDV'DE 32 YILLIK KURAL DEĞİŞİYOR

Maliye Bakanı Naci Ağbal Finans Forumu'nda yaptığı konuşmada, KDV sistemi ile ilgili 32 yıllık kuralın değişeceğini açıkladı.

 

AVM'LERİN CİROSUNDA ARTIŞ SÜRDÜ

AVM ciro endeksi ekim ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre göre yüzde 16,2'lik artış kaydetti. Ziyaret sayısı endeksinde ise aynı ay yüzde 1’lik düşüş yaşandı.

 

İMAR REZALETİNE SON

‘Yatay mimari’ için yasa taslağı hazır. İmar’da yaşanan sıkıntılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kolları sıvadı. Bakanı Özhaseki, “İmar rezaletin son vereceğiz” dedi. 

 

TÜRK TELEKOM SAĞLIK VE ENERJİ SEKTÖRÜNE GİRECEK

Türk Telekom CEO’su Doany, şirketin aralarında sağlık ve enerji de olan 5 yeni yatırımının kısa sürede açıklanacağını söyledi. Doany “1.25 milyar TL kar elde ettik, abone sayımız da 40.5 milyona ulaştı” dedi.

 

RUS ŞİRKETLERİ YENİ KERKÜK-CEYHAN BORU HATTI İHALESİNE DAVET EDİLDİ

Rusya Enerji Bakanı Novak, Bağdat yönetiminden, 9 petrol sahası ile Kerkük’ten Türkiye’nin Ceyhan Limanı'na kadar inşa edilmesi planlanan yeni boru hattının inşaası için ihale daveti aldıklarını açıkladı.

 

KORDSA'NIN ABD'DE 2 ŞİRKET SATIN ALMA KARARI

Sabancı Holding Üst Yöneticisi Mehmet Göçmen, iştiraklerinden Kordsa'nın FDI ve TPI şirketlerini yaklaşık 100 milyon dolar yatırım ile satın almayla ilgili, Kordsa’nın ticari havacılık sektörünün önemli tedarikçilerinden biri haline geleceğini belirtti.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

LEİPZİG 1–2 BEŞİKTAŞ

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan lider olarak çıkmayı daha önce garantileyen temsilcimiz Beşiktaş, G Grubu'ndaki son maçında RB Leipzig'i deplasmanda 2-1 yendi. 

 

GALATASARAY ODEABANK 82–72 REGGİO EMİLİA

Galatasaray Odeabank, EuroCup B Grubu yedinci maçında İtalyan temsilcisi Reggio Emilia’ı Sinan Erdem Spor Salonu’nda 82-72 yendi.

 

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN 79-74 NANTERRE

Beşiktaş Sompo Japan Erkek Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu 7. hafta maçında Fransız ekibi Nanterre’yi 79-74 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.