1 Aralık 2017 Türkiye gündemi

1 Aralık 2017 Türkiye gündemi

1 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         01.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.9130

AVRO-EURO: 4.6665

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2970

ALTIN-GOLD: 160.9000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SARRAF DAVASI AÇIKLAMASI

ABD'deki Sarraf davasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olanı yaptık. Ambargoyu ihlal etmedik. Biz ABD'ye bu yönde taahhütte bulunmadık. Dünya ABD'den ibaret değil. Bizim İran ile ticari ve enerji konularına ilişkimiz var" dedi. Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili de konuşan Erdoğan bu hamlesinin bedelini ödeyecek" ifade etti.

 

DIŞİŞLERİ KAYNAKLARI: ABD'Yİ UYARDIK

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, 'YPG ile bir saatlik işbirliği bile zararlı ve endişelerimizi artırıyor. Konuyla ilgili olarak ABD'li yetkilileri uyardık. YPG'ye silah yardımıyla ilgili yapılan açıklamalar bizi tatmin etmiyor. Suriye'de Kürtler elbet olmalı ancak terör örgütleri olmamalı.' dedi. Afrin'e olası bir operasyonla ilgili ise, 'Afrin'de tehdit olduğu sürece karşılık verilir' açıklaması yapıldı.

 

BAŞSAVCILIK KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI, BELGELERİ İSTEDİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Ankara'dan gelen son dakika haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu belgeleri de istedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: KILIÇDAROĞLU ÇUVALLADI VE BOMBA ELİNDE PATLADI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "Çuvalladı ve bomba elinde patladı. Sahtekârlığı, müftericiliği, yalancılığı, ahlaksızlığı deşifre olduğu için kâğıt parçalarını medyaya dağıtmaktan çekiniyor." dedi.

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: TÜRKİYE'NİN REHİN ALINMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal "Tüm vatandaşlarımıza, kamuoyuna bir çağrı yapmak istiyorum, oynanan oyunun bu millet farkındadır, dolayısıyla rehin alınmış bir adam üzerinden birilerinin Türkiye'yi rehin almasına müsaade etmeyiz" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU BELGELERİ KİMDEN ALDIĞINI AÇIKLADI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akrabalarıyla ilgili olan belgeleri kimden aldığını açıkladı. 'FETÖ'cüler vermedi, yok efendim ilgisi yok. Bu ülkeyi seven milyonlarca bürokrat var' dedi.

 

CHP’NİN, ‘BELGELER TBMM'DE ARAŞTIRILSIN’ ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

CHP’nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerdeki iddiaların araştırılması amacıyla mecliste komisyon kurulması önergesi TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "O belgeleri elimizde tutacak değiliz. Yarından(bugün) tezi yok, partimizin sözcüsü bir toplantıyla belgelerin tamamına aleniyet kazandıracak, kamuoyuyla paylaşacak" dedi.

 

DEVLET BAHÇELİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARINA YORUM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Belgeler tehdit ve şantaj malzemesi olarak kullanılıyor" dedi.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

AİHM CHP'NİN BAŞVURUSUNU REDDETTİ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, CHP'nin anayasa referandumunun iptali yönündeki başvurusunu, referandum konusunun AİHM Sözleşmesi çerçevesine girmediği gerekçesiyle reddetti.

 

“ERDOĞAN VE BABACAN BANA, VAKIFBANK VE ZİRAAT BANKASI İÇİN TALİMAT VERDİ”

ABD'de devam eden İran'a yönelik yaptırımların yasa dışı yollarla delinmesi davasında Reza Zarrab, ifadesinin ikinci günüde Halkbank üzerinden yapılan altın ticaretine Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın dâhil edilmesi için dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan talimat aldığını iddia etti. 

 

AB: GÜLEN HAREKETİNİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYORUZ

Reuters'a konuşan Avrupa Birliği (AB) Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove, AB'nin, Türkiye'nin Gülen hareketinin terör örgütü olduğu görüşünü paylaşmadığını söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

DIŞ TİCARET RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye'nin ihracatı, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9 artışla 13 milyar 942 milyon dolar, ithalatı da yüzde 25 artışla 21 milyar 267 milyon dolar oldu. Dış ticaret açığı yüzde 73,9 artarak 7 milyar 324 milyon dolar olarak gerçekleşti.

 

HALKBANK'TAN REZA ZARRAB AÇIKLAMASI

Halkbank tarafından, Zarrab davasına ilişkin gelişmelerin ardından yapılan açıklamada, "Bankamızca, herhangi bir ülkeyle ilgili olarak mahiyeti belirsiz ve hukuksuz bir ticari işleme taraf olunmamış, kaynağı ve mahiyeti belirsiz transfer işlemi gerçekleştirilmemiştir" ifadesine yer verildi.

 

GARANTİ BANKASI "TÜRKİYE’DE YILIN BANKASI" SEÇİLDİ

Garanti Bankası, Financial Times grubunun finans ve ekonomi dergisi The Banker tarafından "Türkiye'de Yılın Bankası" seçildi.

 

AKILLI KÖMÜR DÖNEMİ BAŞLIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2. Yerli Kömür Çalıştayı'nda konuştu. Bakan Albayrak, 'Kömürde rezerve keşfinden çıkarılmasına elektrik üretiminde kullanılmasına kadarki süreçte bilimsel bir strateji ortaya koymaya çalıştık. Bu yüzden kömürümüzü akıllı kömür olarak değerlendireceğiz. Kömür madenciliğinde akıllı kömür dönemini bugün başlatıyoruz' dedi.

 

BABAYİĞİTTEN YERLİ OTOMOBİL ÖNCESİ DEV YATIRIM

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngün, elektrikli otomobil ve bataryası başta olmak üzere rüzgar tirbününden uçak motorlarına kullanılan nikel için Meta Nikel şirketi ile ilk etapta 600 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirtti. Yüngün, 2023’e kadar Türkiye’nin tüm nikel ihtiyacını karşılayacaklarını belirtti.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

BASKONİA VİTORİA GASTEİZ 69-83 FENERBAHÇE DOĞUŞ

Fenerbahçe Doğuş, Turkish Airlines Euroleague 10. Hafta maçında İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria Gasteiz’i 83-69 yendi.

 

ANADOLU EFES 73-68 OLİMPİA MİLANO

THY Euroleague’deki temsilcimiz Anadolu Efes, 10. hafta maçında Olimpia Milano'yu 73-68 yendi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.