1 Aralık Dünya AIDS Günü Dolayısıyla Etkinlik Düzenlendi

1 Aralık Dünya AIDS Günü Dolayısıyla Etkinlik Düzenlendi

Engelli Genç ve Kadınları Destekleme ve Eğitim Derneği ve Türkiye Aile planlaması Vakfı iş birliğiyle Dünya Aids Günü dolayısıyla İzmir Grand Zeybek Otel’de farkındalık semineri gerçekleştirildi.

Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür İşletme Kooperatifi Başkanı Tülay YENİCİ, Aktif Tüm Engelliler Derneği Başkanı Nur ÇETİNER ve bu kurumların bünyesinde bulunan gençler ve vatandaşlar katıldı. 


Etkinlik kapsamında, Tüm katılımcılara, prezervatifler ve engelli kadınların yaptığı kokulu sabunlardan kırmızı güller hediye edildi.


Programın açılış konuşmasını yapan Engelli Genç ve Kadınları Destekleme ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yağızcan YENİCİ konuşmasında HIV virüsü taşıyan insanlardan, diğer insanlara AIDS bulaşma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyleyerek, ortak kullanım alanlarında ve sokaklarda HIV virüsü taşıyan insanları dışlamamız gerektiğini vurguladı. Sonrasında ise dernek başkanı Yenici yaptığı projeden bahsederken, şu cümleleri kullandı; “ Gençlere Farkındalık Aşısı Projemiz 3 etaptan oluşmaktadır. Bugün 2. Etap olan Dünya Aids günü isimli semineri düzenlemekteyiz. Son etap ise 9 Aralık’ta Dünya İnsan Hakları Günü Semineri düzenlenecektir” dedi.
 

Aids’e Farklı Perspektiflerden Bakış


Sağlık Eğitimcisi Abdülsamet BASKAK, Aidsin ilk teşhis edildiği tarihten günümüze var olan Aids grafiklerini, ortalama taşıyıcı sayılarını ve Aids hastalığından korunmak için dikkat etmemiz gereken konulardan bahsetti. 
Sonrasında ise öğlen yemeği arası verildi.


Sağlık Eğitimcisi Muammer DAĞLI konuşmasında Aids’i derinlemesine masaya yatırdı. Konuşmasına mikroorganizmalar konusundan başlayan Sayın Dağlı, Aids’e sebebiyet veren HIV virüsünden bahsetti. Maalesef ki Aids gibi virüs kaynaklı olan hastalıkların kesin bir tedavisi olmadığını belirten sağlık eğitimcisi, yalnızca uygulanan tedaviler ile semptomların azaltılabileceğini, HIV virüsü bulaşan bir insanın ömür boyu taşıyıcı olacağını vurguladı. Konuşmasına hijyen, beslenme ve bağışıklık konularıyla devam etti.
Sonrasında ise Dünya Aids Günü Semineri soru-cevap kısmı ile sona erdi
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.