1 ay boyunca her gün elma sirkesi içince...

1 ay boyunca her gün elma sirkesi içince...

Kimilerinin çok sağlıklı bulduğu kimilerinin ise zayıflamak için ihtiyaç duyduğu sirkeli su yöntemi, dünyada en çok uygulanan ve kullanılan yöntemlerden bir tanesi…

Dünya çapında çok fazla kullanılan bu mucize ikiliyi, Kristin Canning denedi ve 1 ay boyunca yaşadığı ilginç deneyimleri sosyal medya hesabından paylaştı.


Dünya çapında sağlıklı bir şekilde beslenme ve var olan bir takım hastalıklara karşı şifa sağlaması için sirkeli su yöntemi kullanılıyor.

Kimilerinin çok zararlı bulduğu,  kimilerinin ise çok faydalı bulduğu her sabah aç karnına sirkeli su içme yöntemini  Kristin Canning 1 ay boyunca içti ve gördüğü etkileri sosyal medya hesabından paylaştı.


Kristin Canning, Amerika'da yaşayan ve dünyaca ünlü kadın dergileri başta olmak üzere birçok yerde yazıları yayınlanan başarılı bir editör. Kadın sağlığı üzerine yaptığı çalışmalar ve araştırmalar sonucu sık sık sirkeli su ile karşılaşmaya başlayan genç kadın, sonunda bu karışımın gerçekten herkeste etkili olup olmayabileceğini kendi üzerinde test etmeye karar veriyor ve aldığı sonuçlarla ezber bozuyor.

İşte Kristin Canning'in yaşadığı deneyimler ve sosyal medya hesabından paylaştıkları…


Yaptığı son araştırmalar ve diyetisyenden aldığı tavsiyeler üzerine bu deneye girişen Kristin, uygulamaya başlamadan önce bu karışımın tadını beğenmeyeceğini düşünse de daha ilk denemesinde tadını çok sevmiş.

Başlarda her sabah 1 bardak suyun içerisine 2 çorba kaşığı elma sirkesi eklerken, ilerleyen günlerde her içtiği suyun içerisine elma sirkesi eklemeye başlamış.
 

1. gün metabolizması hızlanıyor!

Sirkeli su içmeye başladığından beri daha fazla tuvalete gitme ihtiyacı hissettiğini fark ediyor. Kristin Canning ilk gün yaşadığı deneyimi şu şekilde özetliyor;

"İşin doğrusu elma sirkeli suyu normal sudan daha çok sevdim ve bu yüzden gün içinde eskisine göre çok daha fazla su içmeye başladım. Normalden daha çok su içtiğim için de haliyle normalden daha çok tuvalete gitmeye başladım."
 

'İştah kapatıcı etkisini göremedim''

Genç kadın elma sirkeli suyun en çok bahsedilen özelliği olan 'iştah kapatıcı'' etkisini görmediğini açıklıyor. 1 ay önce yediklerini içtiklerini aynı iştahla yediğini söylüyor ve şu sözleriyle devam ediyor;

"İnsanlar elma sirkesinin iştah kapatıcı olduğunu söylüyordu, ben de sırf bu yüzden bir şeyler yemeden önce elma sirkeli su içmeye özen gösterdim ve bu epey zordu. Bazen kahve içerken hatta kahvaltı ederken bile içtiğim oldu. Doğrudan iştahımı kapatmaya bir etkisi olmasa da eskisinden daha çok sıvı tükettiğimden daha az yiyeceğimi düşünüyordum. Ama açlık seviyemde ve yediğim yemeklerde hiç azalma fark etmedim."
 

Kabızlık sorunları yaşamaya başlıyor 

Başlarda metabolizmasının hızlandığını fark etse de ilerleyen zamanlarda kabızlık sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Bu bir ay boyunca Kristin, sık sık tuvalete gittiğini ve sıvı kaybı yaşadığını söylese de aynı durum bağırsaklarında ters bir etkiye de neden olmuş ve kendisi genelde ishal sorunları yaşayan bir kadınken bu bir ay boyunca neredeyse sürekli kabızlık sorunu yaşamış.

Genç kadın yaşadığı bu sorunu diyetisyene danışmış ve diyetisyeninin açıklamalarına göre,  elma sirkesi içtiği süre boyunca daha az kafein aldığını ve bunun sonucunda kabızlık sorununun baş gösterdiğini fark etmiş. 
 

Sonuç: Kristin 1 ay boyunca hiç klio vermemiş!

"Zaten elma sirkesi diyetinin kilo vermeme yardımcı olacağı konusunda bu bir ay boyunca hep kuşkuluydum. Hele bir de iştahım azalmayınca bunu iyice anladım, haklıydım. Deney boyunca kilom hep aynı kaldı."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.