1 gecede balgamdan kurtaran ilginç yöntem!

1 gecede balgamdan kurtaran ilginç yöntem!

Yapılan çalışmalara göre mukus, havada bulunan ve hasta olmamızı sağlayan mikroplardan kurtulmamız için bir bariyer görevindedir. Ancak aşırı salgılandığında ciddi sıkıntılara neden olabilir.

Aşırı mukus salgısından şikayetçiyseniz size vereceğimiz doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

Bol sıvı tüketmek

Ne kadar fazla sıvı tüketirseniz, mukus o kadar azalır. Alerjisi olan kişiler için sıvı tüketmek daha büyük önem taşır. Sıvı demişken, herhangi bir meyve suyu yerine daha çok su tüketmeyi tercih edin. Böylece, vücudunuz mukustan kurtulur ve vücudunuz genel olarak temizlenir.

Temiz hava 

Kuru hava burnu tahriş eder ve akıcı hale getirir. Hatta alerjiye sahip olan insanlar, hava yeterince nemli değilse hapşurmaya başlar. Bolca temiz hava almaya çalışın ve evinizi nemlendirin. 

Sümkürmek 

Mukus salgınızı, yani burundaki balgamı yutmak yerine sümkürmeniz gerekir. Mukus tabakalarına zarar vermemek için yavaşça yapın. Bu işlem ile birlikte diş problemlerinizi de önleyebilirsiniz.

Göğüs mukusuyla savaşmak için bal sarmak

Karışım için, biraz unu balla karıştırmanız gerekir, böylece karışım ellerinize yapışmamış olur. Karışıma biraz zeytinyağı ekleyin ve tekrar un haline getirin. Bir kağıt peçete alın ve tülbentin içine koyun. Bant yardımıyla göğsünüze veya arkanıza takın. Bütün gece böyle bırakabilirsiniz. Eğer çocuklara uygularsanız, uyumadan önce 2-3 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.  

Okaliptüs kullanın

Okaliptüsü direkt göğüsünüze sürebilir veya okaliptüslü sıcak bir banyo yapabilirsiniz. Bu ilaç, antibakteriyel özelliklere sahiptir. Soğuk algınlığı ve solunum problemlerine yardımcı olur.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.