1 haftada 13 canlı bomba yakalandı

1 haftada 13 canlı bomba yakalandı

Son bir haftada düzenlenen operasyonlarda saldırı hazırlığında olan 13 canlı bomba kıskıvrak yakalandı.

Milli istihbarat Teşkilatı (MİT) ve Gaziantep polisi, PKK/PYD terör örgütlerine yönelik baskınlar düzenledi. Gaziantep Valiliği'nin açıklamasına göre saldırı için gerekli patlayıcıların Türkiye'ye sokulup kente getirildiği istihbaratı üzerine Gaziantep ile Şanlıurfa'da çeşitli adreslere baskın düzenlendi.

Operasyonda 2'si Suriye uyruklu 8 kişi gözaltına alındı. Sorguya alınan teröristlerin yer göstermesi sonucu 70kg TNT ve 76 KG PETİN olduğu değerlendirilen patlayıcı madde, bombalı eylemde kullanılarak çok sayıda elektrikli kapsül, alıcı verici devre, uzaktan kumanda ve anahtar sisteminden oluşan bomba düzenekleri bulundu. Terör örgütlerine ait 4 milyon 862 bin lira değerinde altın ve para da ele geçirildi.

"BÜYÜK EYLEM İÇİN GELDİK"

Bayramı kana bulamak için 24 Haziran günü Suriye'den Hatay'a giriş yaptıktan sonra MİT ve hatay polisinin operasyonuyla yakalanan 5 DAEŞ'lı canlı bombanın ifadelerinde, Türkiye'ye büyük eylem yapmaya geldiklerini söyledikleri öğrenildi. Sorguları süren 3'ü Suriyeli 2'si ise Türk 5 DAEŞ'lı teröristin 'Bizi engellediniz. Türkiye'de büyük eylem yapacaktık. Eylem talimatını DAEŞ'ın eylemlerinden sorumlu Ubutu Turan'dan aldık. Nerede eylem yapacağımızı daha sonra kurye ile bize bildirecekti" dedikleri belirtildi.

1 HAFTADA 60 TERÖRİST

TSK, son bir haftada düzenlenen operasyonlarda biri yönetici kadroda bulunan İran uyruklu 'Sinan Rojhilat' Behnam Sadiki olmak üzere 60 terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan dün Siirt'in Pervari ilçesinde askeri birliklere saldırı hazırlığı yapan terörist gruba operasyon düzenlendi. Operasyonda 9 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. 

habervaktim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.