1 Mart 2018 Türkiye gündemi

1 Mart 2018 Türkiye gündemi

1 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                         01.03.2018

 

DOLAR-USD: 3.8025  AVRO-EURO: 4.6450 İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2525 ALTIN-GOLD: 161.2000

 

 

"28 ŞUBAT'IN TÜRKİYE'YE MALİYETİ 390 MİLYAR DOLAR"

Başbakan Binali Yıldırım, 28 Şubat'la ilgili yaptığı konuşmada "Bir yandan bankalar hortumlandı, enflasyon tavan yaptı. Onlarca banka maalesef iflas etti kapatıldı. 28 Şubat sürecinin Türkiye'ye maliyeti 390 milyar dolar." dedi.

 

AKDAĞ ÇOCUK İSTİSMARINDA ÖNGÖRÜLEN CEZAYI AÇIKLADI

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çocuk istismarı ile ilgili, "Böyle kötü bir fiili işlemiş sonra da yavrumuzun hayatına kıymış birisi için doğrusu ağırlaştırılmış müebbet düşünüyoruz." dedi.

 

GAZETECİ AHMET ALTAN'A 5 YIL 11 AY HAPİS

Yazar Ahmet Altan, bir internet sitesinde yayımlanan yazısında kullandığı ifadeler nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret etmek" suçlarından 5 yıl 11 ay hapisle cezalandırıldı.

 

RTÜK'TEN AKİT TV'YE CEZA

RTÜK, "Gün Başlıyor" isimli programda sunucu Ahmet Keser'in sarf ettiği sözleri nedeniyle Akit TV'ye üç kez program durdurma ve yüzde 3 oranında para cezası uygulanmasına karar verdi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

MAHİR ÜNAL: AKİT TV SUNUCUSU HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Afrin Harekâtı’nda sivillerin öldüğü yönündeki iddialarla ilgili, "Sivilleri öldürecek olsak Cihangir'den başlarız" diyen Akit TV sunucusu hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

 

CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN: BU TEKLİF MİLLETVEKİLİ HIRSIZLIĞIDIR

Seçim ittifaklarına karşı olmadıklarını söyleyen CHP sözcüsü Bülent Tezcan, AK Parti ile MHP'nin teklifini eleştirdi. Tezcan, "Bu teklif, milletvekili hırsızlığı teklifidir" diye konuştu.

 

KERESTECİOĞLU: DEMOKRATİK BİR REJİM İSTEYEN HERKESLE İTTİFAK YAPILABİLİR

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, "Tekçiliği değil yargının bağımsızlığını, tarafsızlığını, parlamentonun işlevli olmasını, demokratik rejimi isteyen herkesle aslında ittifak yapılabilir." dedi.

 

AKŞENER'DEN MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'YE SERT SÖZLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Cümbüş ittifakı” önerisine, “Sayın Bahçeli habire insanlara neler yapmaları gerektiğini söyler de kendisi eylemsiz doçent olarak hayata devam eder” sözleriyle karşılık verdi.  Akşener, Karamollaoğlu'nun önerdiği, “İlkeler ittifakına" Kılıçdaroğlu gibi evet, derken;  aday ittifakına 'hayır' dedi.

 

KARAMOLLAOĞLU: SEÇİMİN BİRİNCİ TURDA NETİCELENECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Siyasi ittifaka ilişkin, "Biz, bu seçimin birinci turda neticeleneceğini ümit ediyoruz. Bugün ülkemizi içine sürükleyen problemlerden çıkaracak bir neticeyle karşılaşacağız." dedi.


 

DÜNYA                                                                                _____                   

 

PUTİN: ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ, BİR GRUP SİVİL DOĞU GUTA'DAN AYRILDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Doğu Guta'daki ateşkesle ilgili açıklamalarda bulundu. Putin, "Erdoğan devreye girdi, bir grup sivil Doğu Guta'dan ayrıldı" dedi.

 

AB'DEN TÜRKİYE, İRAN VE RUSYA'YA SURİYE MEKTUBU

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek temsilcisi Federica Mogherini, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde ateşkesi ve kuşatma altındaki bölgelere yardım ulaşmasını sağlamaları için Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanlarına mektup gönderdi.

 

EKONOMİ                                                     
 

İFLAS ERTELEMEYE SON: 'KONKORDATO' GEÇTİ

İflas ertelemeyi kaldırarak, alacaklılar ile borçlunun müzakere etmesi ve anlaşmalarının mahkemece tasdiki temeline dayanan konkordato kurumunu işlevsel hale getiren tasarı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı 

 

İHRACAT RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye'nin ihracatı, ocakta yıllık bazda yüzde 10,7 artarak 12 milyar 457 milyon dolar, ithalatı yüzde 38 artarak 21 milyar 524 milyon dolar oldu.

 

KONUT FİYATLARI YÜZDE 11 ARTTI

Aralık ayında Konut Fiyat Endeks, yüzde 11,15 artış kaydederken, Hedonik Konut Fiyat Endeksi'ndeki aylık yükseliş yüzde 9,84 oldu.

 

TURİZM YILA UMUTLU BAŞLADI

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 38,48 artışla 1,46 milyona yükseldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Rus turist sayısı ocakta yüzde 70,3 artışla 68,344 kişi olurken, Rusya en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında beşinci sırada yer aldı.

 

YERLİ OTOMOBİLE BABAYİĞİT CEO

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otoya, küresel ölçekte başarılı olabilecek ‘yerli’ bir CEO atanacağını belirterek, “Uluslararası bir otomotiv firmasında, çok başarılı bir isme teklif götürdük, kararını bekliyoruz” dedi.

 

TÜRK TELEKOM’DAN ÜÇ SEKTÖRE YATIRIM

Yeni dönemde enerji, sağlık ve eğitim sektörlerine odaklandıklarını söyleyen Türk Telekom CEO’su Doany, “Atılması gereken adımları atarak, 3.5 milyar liralık yatırım yapacağız” dedi.

 

SPOR                                                                                     ______                

 

SOPRON BASKET 55-60 FENERBAHÇE

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Macaristan'ın Sopron Basket takımını 60-55'lik skorla mağlup ederek seride 1-0 öne geçti


YAKINDOĞU ÜNİ. 83-67 BOURGES BASKET

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Yakın Doğu Üniversitesi, Fransa'nın Bourges Basket takımını 83-67 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.