1 Şubat 2018 Türkiye gündemi

1 Şubat 2018 Türkiye gündemi

1 Şubat 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                01.02.2018

 

DOLAR-USD: 3.7530

AVRO-EURO: 4.6790

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.3210

ALTIN-GOLD: 162.2000

 

 

ZEYTİN DALI HAREKÂTI’NDA 712 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 712 olduğu bildirildi.

 

REYHANLI'YA İKİ ROKET ATILDI, 17 YAŞINDAKİ GENÇ KIZ HAYATINI KAYBETTİ

Terör örgütü YPG-PYD kontrolündeki Suriye'nin Afrin bölgesinden atılan roketlerden biri Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bir eve düştü. Saldırıda o sırada evde uyuyan 17 yaşındaki lise öğrencisi Fatma Avlar hayatını kaybetti.

 

TÜRKİYE'DEN FRANSA'YA SERT YANIT

Başbakan Binali Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Türkiye'nin Afrin harekâtıyla ilgili "İşgal operasyonuna dönüşürse bu bizim için gerçek bir sorun haline gelir" sözlerine yanıt verdi. Yıldırım, "Temelden sakat bir düşüncedir. Katiyen Türkiye'nin bir işgal mantığı içerisinde hareket etmediğini tüm dünya biliyor, bilmelidir" dedi.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: ZEYTİN DALI HAREKÂTI’NIN SINIRI AFRİN BÖLGESİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin, "Harekâtın sınırı Afrin bölgesi. Bu harekât hedefine ulaştığında Türkiye burada duracak, hiç demedik. Bu harekâtın adı, hedefi bu. Bu harekât bakımından sınır bu." dedi.

 

12 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SULTANAHMET SALDIRISI DAVASINDA 3 MÜEBBET, 1 TAHLİYE

Sultanahmet'te 12 Ocak 2016'da çoğu Altan vatandaşı 12 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba eylemine ilişkin davada, 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 1 sanık ise yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

 

POLİTİKA                                                                            

 

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'KURULTAY' AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gerçekleştirecekleri 36. Olağan Kurultay'a ilişkin, "Türkiye'nin ağırlaşan sorunlarını çözmek için yeni kadrolar, yeni heyecanlar, umutlarla yola çıkma kurultayı, bu kurultay." dedi.

 

CHP'Lİ TEZCAN'DAN ERDOĞAN'A 'KUVAYİ MİLLİYE' YANITI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrin'e yönelik harekâtta Türk Silahlı Kuvvetleri'yle birlikte yer alan Özgür Suriye Ordusu'nu Kuvayi Milliye'ye benzetmesini eleştiren CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "AK Parti Genel Başkanı'nın derhal şehitlerimizden özür dilemesi gerekir" dedi.

 

BAHÇELİ: MİLLİ İTTİFAK RUHU KANLI OPERASYONLARA KARŞI SET ÇEKECEK

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Milli ittifak ruhunun, beka ve birliğimizi teminat altına alıp küresel ve bölgesel kanlı operasyon ve oluşumlara karşı set çekeceği çok iyi bilinmelidir." dedi.

 

DÜNYA                                                                                          

 

 

MACRON: TÜRKİYE'NİN AFRİN OPERASYONLARI İŞGALE DÖNÜŞMEMELİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Afrin'e yönelik olarak sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nın Suriye'nin kuzeyinde bir işgale dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

 

 

'TÜM ŞEHİR SIĞINAKTA OLACAK'

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, "İkinci Lübnan Savaşı'ndaki gibi Beyrut sakinleri plajda güneşlenirken Tel Aviv sakinlerinin sığınağa inmesinin görüntülerini görmeyeceğiz. İsrail'dekiler sığınakta oturuyorsa gelecek savaşta tüm Beyrut sığınakta olacak" dedi.

 

EKONOMİ                                                                                            

 

DIŞ TİCARET AÇIĞI 2017'DE 76.7 MİLYAR DOLAR

TÜİK açıkladığı dış ticaret verilerine göre, Türkiye'nin 2017'de ihracatı yüzde 10.2 artışla 157 milyar dolar, ithalatı ise yüzde 18 artışla 234 milyar dolar oldu. Böylece geçtiğimiz yıl dış ticaret açığı yüzde 37 artarak 77 milyar dolara ulaştı. 

 

YERLİ OTONUN PROFİLİ BİRKAÇ AYA SAHNEDE

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yerli otoda ilgili komitelerin kurulduğunu, birkaç ay içerisinde aracın profiliyle ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.

 

ARAÇ TESCİL İŞLEMLERİ NOTERDE YAPILACAK

Araçların satış, devir ve tescil hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında Türkiye Noterler Birliği Araç Sicil ve Tescil Sistemi (ARTES) oluşturacak.

 

GARANTİ BANKASI'NDAN 2017 YILINDA 6,4 MİLYAR LİRA NET KAR

Garanti Bankası yaptığı yazılı açıklamada, 2017 yılsonu finansal sonuçlarını duyurdu. Garanti Bankası'nın 2017 yılında konsolide net karı 6 milyar 387 milyon 974 bin TL oldu.

 

TURKCELL'İN İŞTİRAKİ UKRAYNA'DA İHALE KAZANDI

Turkcell'in Ukrayna'da faaliyet gösteren lifecell LLC şirketi Lot 1 ve Lot 2 lisans ihalesini kazandı. Şirket 15 yıl süre ile lisans hakkı aldı. Toplam bedel ise 39.1 milyon dolar oldu.

 

NTV SPOR'UN SATIŞI RESMEN AÇIKLANDI

Discovery Communications, Doğuş Yayın Grubu'nun sahip olduğu ulusal spor kanalı NTV Spor'un yayın frekansını satın aldığını resmi bir açıklama ile duyurdu. NTV Spor'un yayın içeriği NTV'de devam edecek. Yeni kanal ise erkeklere yönelik bir eğlence kanalı olacak.

 

SPOR                                                                         

AKIN ÇORAP GİRESUNSPOR 1-2 FENERBAHÇE

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk mücadelesinde Akın Çorap Giresunspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti. 

 

BC ENİSEY 74-81 PINAR KARŞIYAKA

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu 13. haftasında Pınar Karşıyaka, deplasmanda Rus temsilcisi Enisey'i 81-74 yendi.

 

DARÜŞŞAFAKA 77-63 GALATASARAY ODEABANK

7DAYS EuroCup'ta iki temsilcimizin mücadelesinde Darüşşafaka Basketbol, sahasında konuk ettiği Galatasaray Odeabank'ı 77-63 mağlup etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.