10 bin kişilik ‘aşure’ buluşması

10 bin kişilik ‘aşure’ buluşması

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure Günü etkinliği, bu yıl 29 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

 

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure Günü etkinliği, bu yıl 29 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sivil toplum örgütleri ile çeşitli kurum ve kuruluşların işbirliğiyle düzenlenecek etkinlik, Karşıyaka İZBAN İstasyonu yanındaki Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı’nda saat 14.00’te başlayacak. Yaklaşık 10 bin kişi aşurenin bereketini paylaşacak.

“ORTAK TADI YAKALAMALIYIZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Aşure Günü’nün yeni güzelliklerin ve mutlulukların başlangıcı olduğuna inanıyorum. Bu yıl da aşuremizi kaynatırken birlik ve bütünlüğümüzü bir araya getireceğiz. Mutluluğa, barışa, ahlak temizliğine, maddi ve manevi arınmaya yol vereceğiz. Toplumsal barış için; kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Herkesi bu güzel ve anlamlı günümüze ortak olmaya bekliyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.