10 Ekim 2017 Türkiye gündemi

10 Ekim 2017 Türkiye gündemi

10 Ekim 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         10.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.7370

AVRO-EURO: 4.3875

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.9090

ALTIN-GOLD: 154.0000

 

 

ÖZEL KUVVETLER İDLİB'TE

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada “8 Ekim itibarıyla keşif faaliyetleri başladı” denildi. Özel Kuvvetlere bağlı gözetleme ve keşif timlerinin Suriye'ye girdiği öğrenildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ABD İLE 'VİZE KRİZİ' AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin, "Onların açıkladığı metin neyse mütekabiliyet esasına dayalı olarak, ona göre o metnin karşı metnini aynen bizim de Amerika'da büyükelçimiz anında açıkladı." dedi.

 

ABD BAŞKONSOLOSLUĞU ÇALIŞANI İFADE İÇİN SAVCILIĞA ÇAĞRILDI

Herhangi bir diplomatik bağışıklığı bulunmayan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C'nin ifadesi için savcılığa davet edildiği, bu kişinin eşi ve çocuğunun ise Amasya'da gözaltına alındığı bildirildi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

ENİS BERBEROĞLU YENİDEN YARGILANACAK

Bölge İstinaf Mahkemesi Enis Berberoğlu hakkındaki mahkûmiyet kararını bozdu. Berberoğlu yeniden yargılanacak. Dosya, yeniden incelenmek üzere 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Berberoğlu'nun tutukluluk hali ise devam edecek. 

 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: DARBECİLER ADALET ÖNÜNDE HESAP VERİYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal, "FETÖ'cülerin, gerçek darbecilerin yargılanmadığı tarzında birileri bir şeyler söylüyor. Bugün buradan tekrar altını çizerek söylüyorum; darbeciler adalet önünde hesap veriyorlar." dedi.

 

CHP'DEN ABD'NİN VİZE KARARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA: KABUL EDİLEMEZ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ABD'nin Türkiye'den vize başvurularına ilişkin kararıyla ilgili "Bu tutum hiç şüphesiz kabul edilemez. Bu Türk-Amerikan ilişkilerinde aynı zamanda bir dip noktadır. Ve tarihsel bir kırılmadır" dedi.

 

VİZE KRİZİNE İLİŞKİN HDP'DEN İLK AÇIKLAMA

HDP'li Meral Danış Beştaş, ABD'nin vize başvurularını durdurmasına ilişkin, "ABD'nin bu kararıyla Türkiye 3'üncü dünya ülkesi konumuna düştü. ABD ile ilişkilerin bu aşamaya gelmesinin tek sorumlusu AKP ve Erdoğan'dır" dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ABD VE TÜRKİYE'NİN VİZELERİ ASKIYA ALMA KARARLARI KİMİ, NASIL ETKİLEYECEK?

ABD ve Türkiye vize başvurularını karşılıklı olarak askıya aldı. Karardan, hali hazırda vizesi olanlar etkilenmeyecek. Vizesi olmayan Türk vatandaşları ise yeni bir düzenlemeye kadar ABD'ye seyahat edemeyecek. Karar, bütün pasaport sahipleri için geçerli olacak. Buna, diplomatik pasaportlar da dâhil.

 

AKPM'DE TÜRKİYE'NİN ARAKAN TALEBİNE RET

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Türkiye'nin Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı şiddete dikkat çekmek amacıyla sunduğu acil görüşme talebini reddetti.

 

IRAK MİLLİ GÜVENLİK KURULU'NDAN IKBY REFERANDUMU İÇİN KARAR

Irak Milli Güvenlik Kurulu, IKBY'nin tartışmalı referandumunu gerçekleştirenler hakkında hukuki işlem başlatma kararı aldı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

SANAYİ ÜRETİMİNDE ARTIŞ YÜZDE 5'İ GEÇTİ

Sanayi üretimi ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 azalırken, yıllık arındırılmış yüzde 5.2, arındırılmamış yüzde 3,8 arttı.

 

AÇLIK VE YOKSULLUK RAKAMLARI AÇIKLANDI

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre eylül ayında Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 717 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 847 TL olarak tespit edildi.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: MERKEZ BANKASI'NA YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) denetiminde uluslararası standartları da dikkate alan, daha ileri ve yeni bir mekanizma oluşturduklarını belirtti.

 

TAŞERON İŞÇİ MEMURLA AYNI OLACAK

Devlet kurumlarında çalışan 817 bin civarında taşeron şirket elemanı için kararda sona yaklaşıldı. Çalışanlar bir şirketin değil devletin elemanı olacak, özel hukuk sözleşmesi yapılacak, sendika üyeliği yolu açılacak.

 

BAKAN ÖZLÜ'DEN 'ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ' ÇAĞRISI

Bolu’da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AR-GE’ye daha fazla ağırlık verilmesini beklediklerini söyledi.

 

SAVUNMA SEKTÖRÜNE PROJE YAĞIYOR

İSO’nun düzenlediği Savunma Sanayii Zirvesi’ne yerli ve milli üretim damga vurdu. Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Tüfekçi, “TSK, yedek parça alımında zorluk yaşıyor. Bunların yerli üretimine KOBİ’lerden büyük ilgi var. Proje yağıyor” dedi

 

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA VERİLEN DESTEKLER YÜZDE 50 ARTIRILACAK

Et fiyatlarına çözüm arayan hükümet, ucuz et ithal etmeden sonra yerli üreticiyi daha fazla destekleme kararı aldı. Bu yolda ilk adım küçükbaş hayvancılığa verilen desteklerin yüzde 50 artırılması olacak.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

AMPUTE FUTBOL MİLLİ TAKIMI AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında İngiltere'yi 2-1 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

 

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI FİNLANDİYA İLE 2-2 BERABERE KALDI

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki son maçında Finlandiya ile 2-2 berabere kaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.