10 ekip aralıksız 24 saat çalıştı

10 ekip aralıksız 24 saat çalıştı

Zorlu: “Hem üretim, hem de tüketim modellerimizi ve alışkanlıklarımızı yeşil dönüşüme göre gözden geçirmemiz gerekiyor” dedi.

İklim Diplomasisi Haftası kapsamında ESİAD İzmir AB Bilgi Merkezi öncülüğünde, AB Türkiye Delegasyonu desteğiyle düzenlenen ve 24 saat süren Climathon İzmir’22 tamamlandı. ‘Yeşil Mutabakata Uyum ve Yenilenebilir Enerji’ başlığı ile Originn CoWorking’de düzenlenen Climathon, dünya çapında 100’den fazla şehirle eş zamanlı olarak yapıldı.

-001.jpg

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, AB Türkiye Delegasyonu desteğiyle ESİAD İzmir AB Bilgi Merkezi olarak Climathon’un bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini hatırlattı. Zorlu, “Bilindiği üzere dünyamız iklim değişikliği tehdidi ile karşı karşıya. Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli bu durumu ‘insanlık için kırmızı alarm’ olarak tanımladı. Avrupa Birliği bu konuda öncü rol üstlendi ve 2050 yılında iklim-nötr ilk kıta olma hedefini ortaya koyarak Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı açıkladı. Türkiye’nin de, 2053 iklim nötr hedefi doğrultusunda, sera gazı emisyonlarını azaltması gerekiyor. Ayrıca Yeşil Mutabakata Uyum Eylem Planımızın hayata geçirilmesi AB’ye uyum bakımından son derece önemli” dedi.

“Yeşil dönüşüm için yenilenebilir enerji kilit unsur”

Yeşil dönüşümün gerçekleştirilmesinde, tüm dünyada yenilenebilir enerji üretimine geçilmesinin kilit unsur olduğunu söyleyen Zorlu, “işte bu çerçevede, Climathon 22’nin konuları AB Yeşil Mutabakatı, yenilenebilir enerji, enerji tasarrufu ve enerji verimliliği olarak belirlendi. Bu etkinlikte iklim değişikliği sorununun, yerel dinamiklerle kesişen bir biçimde, sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla ele alınmasını hedefledik” dedi.

Zorlu,,Artık hem üretim modellerini yeşil dönüşüme göre geliştirmemiz, hem de tüketim modellerimizi ve alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerektiğine dikkat çekte. Sibel Zorlu, “Originn işbirliğinde 24 saat boyunca süren Climathon’da, ‘yenilenebilir enerji üretimini nasıl arttırırız?, Enerji tasarrufu ve verimliliği doğrultusunda kenti nasıl iyileştiririz?, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın önemi nedir?’ gibi sorulara yanıt arandı ve gençlerden çeşitli projeler ortaya çıktı. Gençleri tek tek kutluyorum” diye konuştu. Zorlu, başta İzmir Büyük Şehir Belediyesi olmak üzere, Climathon’a destek veren moderatörlere, jüri üyelerine ve etkinlikte sponsor olan ESBAŞ, GDZ Elektrik ve Yaşar Holding’e teşekkür etti.

Nurlu: “İBB olarak bu projelerin hayata geçirilmesi için çaba göstereceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu da İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) olarak gençlerin gelecek vizyonuna ve iklim krizi projeksiyonlarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Geleceğin dünyasının nasıl olacağı hakkında gençlerin önereceği fikirlerin çok değerli olduğunu belirten Nurlu, “İBB olarak bu projelerin hayata geçirilmesi için çaba göstereceğiz. İBB olarak mentör desteği de verdik. Burada bulunan, iklim krizi ve yenilenebilir enerji konusunda projeler ortaya çıkaran tüm gençlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

10 ekip aralıksız 24 saat çalıştı

Climathon’da 10 ekip, 24 saat aralıksız çalışarak ortaya çıkardıkları projelerini ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, Philip Morris Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü, ESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Hançerli, Yaşar Holding Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Direktörü Melis Arıs ve ESBAŞ Kurumsal İletişim ve CEO Ofis Direktörü Halime Büyükyüksel ve İzmir SKGA İcra Kurulu Üyesi Ferdi Akarsu’dan oluşan jüriye sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.