10 Kasım 2017 gündemden kısa kısa haberler

10 Kasım 2017 gündemden kısa kısa haberler

10 Kasım 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         10.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.8575

AVRO-EURO: 4.4920

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0630

ALTIN-GOLD: 159.2500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DERSHANELERİN CANLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, cam filmi düzenlemesi hakkında "yanlış yaptılar düzeltilmesi için talimat verdim" dediği öğrenildi. Erdoğan'ın ayrıca, “dershane ve etüt merkezlerinin yeniden canlanmasına izin yok” dediği belirtildi.

 

BAKAN CANİKLİ: 11 AYDA 2 BİN 304 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,"10 Ocak 2017'den itibaren etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü sayısı 2 bin 304” açıklamasında bulunurken, son Hakkâri saldırısında teröristlerin üzerinde ele geçirilen ABD yapımı AT-4, tanksavar silahına ilişkin fotoğrafları ABD Savunma Bakanı'na verdiği de dile getirdi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİ'DEN SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü mahir Ünal, "Siyasi partilerin, önümüzdeki süreçteki uyum yasalarıyla ilgili cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişte yapılacak yasal düzenlemelerle ilgili, Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu'yla ilgili görüşlerini açıklamalarından son derece memnunuz." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: YURT DIŞI SEÇİM ÇEVRESİ KANUNUNU ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışı seçim çevresi kanunu çıkarılarak yurt dışından TBMM'ye belli sayıda milletvekili gönderilmesi çağrısında bulundu.

 

CHP'Lİ ÖZEL: ALLAH KİMSEYİ MHP'NİN DURUMUNA DÜŞÜRMESİN

CHP'li Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli'nin, "Türkiye için yüzde 10 seçim barajı ağırdır" açıklamasıyla ilgili olarak, "Allah kimseyi, MHP'nin düştüğü tarihi tutarsızlık, çelişki, çaresizlik ve perişanlık durumuna düşürmesin. CHP olarak baraj konusunda açık çekimizin arkasındayız. Gelecek dönem MHP burada olsun isteriz" dedi.

 

MHP'Lİ YALÇIN'DAN SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Direkt 'Yüzde 10 barajı düşsün' şekliyle bir yaklaşım biçimi yok. Ama ona sıcak bakma var, doğru. Fakat yüzde 10'un devamına da sıcak bakma var." dedi

 

AK PARTİ VE CHP, ZANA KONUSUNDA UZLAŞTI

Yemin etmediği için yasama çalışmalarına katılamayan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın 'devamsızlık' nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesi için, AK Parti ve CHP’li üyeler başkanlık tezkeresi yönünde oy kullanırken, HDP'li üye şerh düştü.

 

HDP SÖZCÜSÜ BAYDEMİR HAKKINDA "YAKALAMA" KARARI ÇIKARILDI

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesince "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılanan HDP Sözcüsü Baydemir hakkında ifadesinin alınmasına yönelik "yakalama kararı" verildi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: SAMİMİ VE DÜRÜSTÇE SORUNLARIMIZI KONUŞTUK

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşmelerinin çok verimli geçtiğini belirterek, "Samimi ve dürüstçe birbirimizle sorunlarımızı konuştuk. İkili konularımızı, bölgesel konuları ele aldık." dedi.

 

SUUDİ ARABİSTAN’DAN LÜBNAN'DAKİ VATANDAŞLARINA: DERHAL ÜLKEYİ TERK EDİN

Suudi Arabistan'da savcılık yolsuzluk operasyonu kapsamında 201 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltındakiler 100 milyar dolarlık yolsuzlukla suçlanıyor. Suudi Dışişleri Bakanlığı da vatandaşlarına "Lübnan'ı terk edin" çağrısı yaptı.

 

SURİYE ORDUSU IŞİD'E KARŞI ZAFERİNİ İLAN ETTİ

Suriye'de Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı savaşan rejim güçleri, ülkede örgütün elinde kalan son şehir Elbu Kemal'i de geri aldıklarını açıklayarak, zafer ilan etti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

S&P, ENFLASYON TAHMİNİNİ AÇIKLADI

S&P, Türkiye'de yıllık ortalama enflasyonun bu yıl yüzde 10,8, 2018'de ise yüzde 7,9 seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini bildirdi. S&P ayrıca, zayıf TL nedeniyle bazı şirketlerin stres işaretlerine maruz kaldıklarını düşündüklerini açıkladı.

 

HER DAİREYE BİR OTOPARK ZORUNLULUĞU GELİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Eskiden bir bina yapılırken, üç tane daireye bir tane otopark gösterme zorunluluğu vardı. Şimdi daire başı bir tane göstereceksiniz. 12 tane daireye 12 otopark yeri. Yoksa yapamazsınız."

 

BAKAN TÜFENKÇİ: SINIR TİCARET MERKEZLERİ OLUŞTURULACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Sınır ticaretini tabana yaymamız lazım. İnşallah Başbakanımızın da talimatıyla bu bölgelerde sınır ticaret merkezleri oluşturmak için kolları sıvadık. Son aşamaya geldik."

 

YENİ UYDULARLA KÜRESEL GÜÇ OLACAĞIZ

2020 ve 2021’de gönderilecek Türksat uyduları için imzalar atıldı. Ünlü girişimci Elon Musk’ın firmasının fırlatacağı uydular, Türkiye’yi global operatör yapacak

 

KOÇ HOLDİNG'TEN 1.3 MİLYAR TL NET KÂR

Koç Holding'den KAP'a gönderilen finansal sonuçlara göre, üçüncü çeyrekte net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31.5 artışla 1.3 milyar TL oldu. Toplam hasılat ise aynı dönemde yüzde 39 artarak 25.9 milyar liraya yükseldi.

 

YENİ HEDEF FASLI, CEZAYİRLİ

Gayrimenkul sektörü yabancıya satışta rotayı değiştirdi. Bugüne kadar Körfez bölgesine odaklanan sektörün hedefinde artık Fas, Cezayir, Afganistan, Gürcistan gibi ülkeler var

 

ÇAĞLAR: 200 BİN ARAÇ ALMAYI BUGÜNDEN TAAHHÜT EDİYORUZ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Türkiye'nin Otomobili Projesi" ile ilgili olarak "415 bin üyemiz var. İstanbul iş dünyası olarak biz, 200 bin araç almayı bugünden taahhüt ediyoruz." dedi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

BARCELONA LASSA 85-89 ANADOLU EFES

Turkish Airlines EuroLeague'de 6. hafta maçında temsilcimiz Anadolu Efes, rakibi Barcelona Lassa'yı deplasmanda 89-85 mağlup etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.