10 Kasım'da Belkahve Ata Evinde Buluşacaklar

10 Kasım'da Belkahve Ata Evinde Buluşacaklar

Atatürk’ün 9 Eylül 1922’de İzmir’i seyrettiği Belkahve’de 10 Kasım'da buluşacaklar.

Bornova Belediyesi’ince İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşuun başladığı Atatürk’ün kahve içip kenti seyrettiği Belkahve’de hayata geçirilen Ata Evi, İzmirlilerden büyük ilgi görüyor. Ata Evi’nin ziyaretçileri, izletilen filmlerle tarihe yolculuk yaparken, Kurtuluş savaşı ve Atatürk hakkında da bilgi ediniyor. Kurtuluş Savaşı ruhunun en iyi hissedilebileceği yerden birinin Belkahve ve Ata Evi olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu yıl Atamızın aramızdan fiziken ayrılışının 78. Yılı. Tüm vatandaşlarımız Belkahve’deki Ata Evi’ni ziyaret ederek Kurtuluş Savaşımızın yoğun duygularını yaşamaya davet ediyoruz.” dedi. 
 
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun başladığı konum olarak bilinen Atatürk’ün kahve içip kenti seyrettiği Belkahve sırtlarında Bornova Belediyesi tarafından hayata geçirilen Atatürk Anı Evi yoğun ilgi görüyor. Bornova Belediyesi tarafından tarihe yakışır şekilde yenilenerek hizmete açılan mekanda işgal yıllarına ait eşyalar, dönemin askeri ve halk hareketini  ifade eden fotoğraflar ile maketler yer alıyor. Atatürk  ile ilgili bir çok kitabın da bulunduğu Anı Evi’nde  gösterilen  bilgilendirici videolar ve belgeseller de ziyaretçilerin duygusal anlar yaşamasına neden oluyor. 
 
Açıldığı günden bu yana adeta ziyaretçi akınına uğrayan Ata Evi, özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Burada çocuklar için de özel aktiviteler düzenleniyor. Bornova Belediyesince hazırlanan Anıtkabir temalı çizimlerin yer aldığı boyama kitabını boyayarak eğlenen minikler Atatürk ve Kurtuluş Savaşı hakkında da daha çok bilgi sahibi oluyor. 
 
Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. yılında düzenlenen etkinliklerle andıklarını söyleyen 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Atatürk’ü özellikle geleceğimiz olan çocuklara daha iyi anlatmamız ve onun açtığı yolda emin adımlar yürümemiz gerekiyor. Bu 10 Kasım’da da her zaman olduğu gibi kendisini şükran ve minnetle anıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Ata Evimize bekliyoruz” dedi. 
 
Atatürk’ün “Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez” sözünü hatırlatan Başkan Atila, “Cumhuriyetin değerini, hangi şartlarda kurulduğunu unutmamamız gerekiyor. Onun ilke ve inklaplarını, devrimlerini gelecek nesillere aktarmalı ve bunlara sıkı sıkıya bağlı kalmalıyız. Cumhuriyetimizi Atatürk’ün açtığı yoldan daha ileriye taşımak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.