10 Mart 2017 Türkiye gündemi

10 Mart 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ     10.03.2017

 

DOLAR-USD: 3.7505

AVRO-EURO: 3.9760

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5705

ALTIN-GOLD: 145.5000

 

 

İBRAHİM KALIN: MERKEL HAKLI, BAZI KONULARDA DERİN GÖRÜŞ AYRILIKLARI VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Terörle mücadele, Suriye ve Irak konuları gündemde olacak" dedi. Merkel'in görüş ayrılığı ile ilgili sözlerine yanıt veren Kalın, "Haklı bazı konularda derin görüş ayrılıkları var, mesela terörle mücadele konusunda" dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: WİLDERS GİBİ FAŞİSTLERE PABUÇ BIRAKMAYIZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda'ya yapacağı seyahate ilişkin, "Engellemeler bizi durduramaz. Vatandaşlarla yaşadıkları yerlerde buluşmamızı kimse engelleyemez. Bu tür ırkçı, Wilders gibi faşistlere de pabuç bırakmayız." dedi.

 

BAKAN IŞIK: YPG’NİN MÜNBİÇ’TEN ÇEKİLMESİ TÜRKİYE İÇİN KIRMIZIÇİZGİDİR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,"PYD/YPG’nin Münbiç’ten çekilmesi Türkiye için kırmızıçizgidir. YPG, Münbiç’te herkese taşeronluk yapıyor. Sincar’ın ikinci bir Kandil olmasına müsaade etmeyiz. Silahlı İHA’lar test edilmeye başlandı. TSK'da şu anda başörtülü personel yok" dedi. 

 

ASELSAN'DA 84 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında ASELSAN'da halen görev yapanların da aralarında bulunduğu 84 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

 

HASAN CEMAL’E 9 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Gazeteci Hasan Kaya Cemal’in “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yargılandığı davada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Cemal’in 9 yıla kadar hapsini talep etti.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YILDIRIM AÇIKLADI: OHAL ÜÇ AY DAHA UZATILACAK

Kuzey Kıbrıs'a gitmeden önce Çankaya Köşkü'nde yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz  2016'daki darbe girişimi sonrası 20 Temmuz'da ilan edilen olağanüstü halin 3 ay daha uzatılacağını açıkladı.

 

KILIÇDAROĞLU: HAYIR ÇIKARSA HİÇBİR ŞEY OLMAYACAK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "Hayır çıkarsa kaos olur" ifadeleriyle halk üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığını belirterek, "Hayır çıkarsa hiçbir şey olmayacak." dedi.

 

'KAOS İÇİN EL OVUŞTURANLAR KAYBEDECEK'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ümitle bekledikleri kaos için el ovuşturan, kavga çıkması için el sallayan, karanlığa alkış tutan odaklar, 16 Nisan'da tamamen kaybedecek." değerlendirmesini yaptı.

 

FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN PARTİ ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosu’ndan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı vekili imzasıyla HDP'ye yapılan tebligatta, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın parti üyeliği ve görev kaydına ilişkin bilgilerin Yargıtay’ın sicil kayıtlarından düşürüldüğü bildirildi. 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

MERKEL: NAZİ BENZETMESİ ÜZÜCÜ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nazi benzetmesine yanıt verdi. Merkel, "Türkiye önemli bir ortak ama Nazi benzetmesi üzücü" ifadelerini kullandı.

 

ABD RAKKA OPERASYONU İÇİN YÜZLERCE DENİZ PİYADESİNİ SURİYE'YE GÖNDERDİ

ABD, Suriye'de Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elinde bulunan Rakka kentini almak için düzenlenen operasyonu desteklemek için bölgeye yüzlerce deniz piyadesi gönderdiğini açıkladı.

 

ECB FAİZE DOKUNMADI

Avrupa Merkez Bankası (ECB)’nin dünkü toplantısının ardından, faiz oranının yüzde "0" olarak devam etmesi kararı verildi. Analistlerde, ECB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

RUSYA'DAN BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINA İZİN

Başbakan Yıldırım, Rusya Başbakanı Medvedev'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Medvedev, bazı tarım ürünlerinin Türkiye'den Rusya'ya ihracatına imkân tanıyan kararnameyi imzaladığını bildirdi.

 

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu yıl içinde kıdem tazminatıyla ilgili reformun gerçekleştirileceğini söyledi.

 

AKDENİZ’DE ‘SONDAJ’ ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ

Türkiye, petrol ve doğalgaz sondajında 2017’de atılım planlıyor. Enerji Bakanı Berat Albayrak, bu yıl Karadeniz ve Akdeniz’de arama ve sondaj hamlesiyle, her iki denizde de aramaların başlayacağını söyledi

 

PEGASUS, İZAİR'İN TAMAMINA SAHİP OLUYOR

Pegasus Hava Taşımacılığı, Air Berlin'in elinde bulunan yüzde 29.51 İzAir hissesini 1.2 milyon euroya satın almak için anlaştı. Böylece Pegasus, İzAir'in tamamına sahip olacak.

 

GARANTİ DİJİTALE YATIRIMI SÜRDÜRECEK

Teknolojiye her yıl 135 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyleyen Garanti Bankası Genel Müdürü Erbil, buna karşın 2017'de şube ya da çalışan azaltma planlarının olmadığını ifade etti.

 

TURKCELL İLE ZTE 5G ÜRÜN VE SERVİSLERİNİ BİRLİKTE TASARLAYACAK

Turkcell, ZTE'nin Türkiye’de kuracağı 5G Deneme Sistemi üzerinde çalışarak, 5G servis ve ürünlerini bugünden geliştiren operatörler arasına katılacak

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

OLYMPİAKOS 1-1 BEŞİKTAŞ

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda Yunanistan'ın Olympiakos ekibiyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, avantaj yakaladı.

 

FENERBAHÇE 74-79 BASKONİA

THY Euroleague 25. hafta maçında temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında Baskonia'ya 79-74 mağlup oldu. Oynanan diğer karşılaşmada CSKA Moskova, Galatasaray Odeabank’ı 85-69 yendi.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.