10 Mart 2018 Türkiye gündemi

10 Mart 2018 Türkiye gündemi

10 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         10.03.2018

 

DOLAR-USD: 3.8100

AVRO-EURO: 4.6980

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2910

ALTIN-GOLD: 162.1000

 

 

AFRİN İLÇE MERKEZİ SINIRLARI İÇİNE GİRİLDİ

Şavarighat El Caviz ve Melkiye köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırarak Afrin ilçe merkezi sınırlarına giren TSK ve ÖSO, Büyük Halobu ve Kurt Farmez köylerini de teröristlerden temizledi.

 

YARGITAY, MAHKEMENİN DÜNDAR VE GÜL KARARINI BOZDU

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, MİT tırları davasında, eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yerel mahkemenin verdiği cezayı bozarak "casusluk" suçundan hüküm kurulması gerektiğine karar verdi.

 

MURAT SABUNCU VE AHMET ŞIK'A TAHLİYE

20 sanıklı Cumhuriyet gazetesi davasında ara karar açıklandı. Mahkeme heyeti 6. duruşmada tutuklu sanıklardan Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve muhabir Ahmet Şık için tahliye kararı verdi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DİNDE REFORM ARAMIYORUZ, HADDİMİZE Mİ?

'İslam'ın güncellenmesi gerek' ifadelerine açıklık getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz dinde reform aramıyoruz. Haddimize mi? Ama önüne gelenin çıkıp da kadınlarla ilgili ileri geri konuşmalarının İslam'a getirdiği lekeyi görmezden gelemeyiz. Kimse bizim dinimize fatura kesme hakkına sahip değildir" dedi.

 

“ÇÖZÜM, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BU TOPRAKLARDAN DEFOLUP GİTMESİDİR”

Başbakan Binali Yıldırım "Bazen çözüm süreci diyorlar. Çözüm mözüm yok. Çözüm, terör örgütünün bu topraklardan defolup gitmesiyle Kürtlerle, Türklerle, Araplarla ay yıldızlı bayrağın altında yaşayan bu milletin kardeşçe geleceğe yürümesidir" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN PARTİ İÇİNE SERT MESAJLAR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP tüzük kurultayının açılışında parti içine yönelik olarak çok sert mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, "'Ben yoksam parti de yok' diyen arkadaşlar, kapı burada gidebilirler" dedi. İzin almadan televizyon programlarına katılan milletvekilleri için bugüne kadar sabrettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu partide yeri yoktur" şeklinde konuştu

 

MHP'Lİ AKÇAY: BU SON DERECE ÇİĞ, GERÇEK DIŞI VE YALAN BİR İDDİADIR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Grubu'nun, CHP  Grubu'ndan "Seçim Güvenliği Raporu"nu istediği iddiasının "son derece çiğ, gerçek  dışı ve yalan" olduğunu söyledi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

HOLLANDA, GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN'İN ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Hollanda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Deventer kentine yapacağı ziyareti iptal etti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basın ve Haber Şube Müdürü Hüseyin Akay ise Şahin'in Hollanda'ya ziyaret programı olmadığını söyledi.

 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                        ___         ______

 

YEMEK KARTINDA KOMİSYONA TAVAN

Yemek kartı şirketlerine yönelik yönetmelik taslağı hazırlandı. Buna göre yemek kartı şirketi esnaftan en fazla yüzde 4,5 komisyon kesebilecek. Yemek çekiyle market alışverişi ise taslakta yer almadı.

 

5 YILDA 5 BİN KADINA İSTİHDAM SAĞLANACAK

Kadın istihdamını artırmaya yönelik başlatılan ‘5 yılda 5 bin kadına istihdam’ projesinin tanıtım toplantısında konuşan Enerji Bakanı Albayrak, “Kadının işgücüne katılımı % 34’e çıktı” dedi

 

HİSARCIKLIOĞLU: 1985'TEN BERİ ALAMADIĞIMIZ KDV'Yİ DEVLETTEN ALACAĞIZ

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Özel sektör olarak 140 milyar lira devletten alacağımız var. Hükümetimizle de anlaştık. Bunu bize belirli bir taksitle ödeyecek." dedi.

 

İSTANBUL'A 70 KM'LİK YENİ METRO HATTI GELİYOR

İBB, İstanbul’da 70 kilometrelik yeni metro hattı için düğmeye bastı. İstanbul genelini kapsayan 70 kilometrelik yeni hat 26 Mart’ta yapılacak olan ihale ile start alacak. Hattın güzergâhının ne olacağının ise önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor.

 

RUSLAR AKKUYU'YA TÜRK ORTAK BULAMIYOR

Rosatom, Akkuyu Nükleer Santrali'ne Türk ortak almak için yaptığı görüşmelerde hızlı mesafe alamıyor. Bu nedenle projenin 2023 yılına yetişmesi konusunda endişe duyuluyor.

 

ŞAHENK, İSTİNYE PARK'I SATMAYI PLANLIYOR

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in eğlence ve yeme içme sektörünün de dâhil olduğu bazı varlıklarının satışı için yatırımcılarla görüştüğü belirtildi. Satışa konu varlıklar arasında İstinye Park da bulunuyor. Satışın İstinye Park için yaklaşık 1 milyar dolarlık toplam değer üzerinden yapılabileceği iddia edildi. 

 

GALATAPORT PROJESİ'NDE ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Kamuoyunda "Galataport" olarak bilinen "Salıpazarı Kruvaziyer Limanı 500 Bin Metreküp Denizel Kökenli Malzemenin Dip Tarama Projesi"ne ilişkin ÇED süreci başladı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

ZALGİRİS KAUNAS 78-85 FENERBAHÇE DOĞUŞ

Fenerbahçe, Turkish Airlines Euroleague 25. hafta maçında Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas’ı deplasmanda 85-78 yenerek, normal sezonun bitimine 5 hafta kala play off'a kalmayı garantiledi.

 

BUDUCNOST 71–78 DARÜŞŞAFAKA

7DAYS EuroCup'taki temsilcimiz Darüşşafaka, deplasmanda karşı karşıya geldiği Karadağ ekibi Buducnost'u 78-71 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. 

 

A.ALANYASPOR 4-1 M.BAŞAKŞEHİR

Spor Toto Süper Lig'de 25. haftanın açılış maçında Aytemiz Alanyaspor, Medipol Başakşehir'i 4-1 mağlup etti.

 

GALATASARAY SULTANLAR LİGİNDE YARI FİNALDE

Galatasaray, Vestel Venus Sultanlar Ligi Play Off Çeyrek Final 3. karşılaşmasında 3-1 yenerek seride durumu 2-1 yaptı ve Sultanlar Ligi’nde adını yarı finale yazdırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.