10 Temmuz 2017 gündem başlıkları

10 Temmuz 2017 gündem başlıkları

Türkiye gündeminden kısa haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ      10.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.6215

AVRO-EURO: 4.1300

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6715

ALTIN-GOLD: 141.0500

 

 

HATAY'DA TERÖR ÖRGÜTÜ PKK SALDIRISI: 2 POLİS ŞEHİT OLDU

Hatay'da kentin girişinde bulunan Bölge Trafik Müdürlüğü önündeki kontrol noktasına bir otomobilden teröristlerin açtığı ateş sonucu 2 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

 

ŞIRNAK VE HAKKÂRİ’DE 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak ve Hakkâri’de terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda 4 terörist etkisiz hale getirildi, daha önce öldürülen 3 teröristin cesedi bulundu.

 

POLİTİKA     

 

KILIÇDAROĞLU, CHP'NİN 'ADALET MİTİNGİ'NDE KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara Güvenpark'tan başlattığı Adalet Yürüyüşü'nü, İstanbul Maltepe'deki Adalet Mitingi ile sonlandırdı, Kılıçdaroğlu, "Bu çağrıdaki tüm taleplerimiz karşılanıncaya kadar durmayacağız. Bu yürüyüş artık başladı" dedi ve 10 maddelik "Adalet Çağrısı" metnini okudu.

 

HDP'DEN ERDOĞAN'A 'DEMİRTAŞ' YANITI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş için söylediği "terörist" açıklamasına tepki geldi. HDP'den yapılan açıklamada, "Bu sözlerinin hesabını siyaseten ve uluslararası hukuk alanında soracağız" ifadelerine yer verildi.

 

DÜNYA    

 

ALMANLAR İNCİRLİK'TEN ÇEKİLMEYE BAŞLADI

Alman basını, İncirlik Üssü'nde bulunan Alman ordusunun dün çekilmeye başladığını yazdı. Haberde ilk olarak ikmal uçarının Ürdün'de bulunana askeri üsse kaydırılacağı belirtildi.

 

IRAK BAŞBAKANI MUSUL MERKEZİNDE

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Musul kent merkezine gelerek askerleri terör örgütü DEAŞ'a karşı elde edilen başarı nedeniyle tebrik etti. İbadi, DEAŞ'a karşı Irak ordusunun zaferini ilan etti.

 

EKONOMİ     

 

PARANIN ANAYASASINA YENİ DÜZEN

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kambiyo mevzuatının anayasası sayılan Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun'un güncellenmesi amacıyla çalışma başlattıklarını açıkladı.

 

'SİGORTA PRİMLERİ YÜZDE 27 ARTACAK'

Zorunlu trafik sigortasında havuza giren tüm ticari araçların sigorta primlerinin yüzde 5,9 ile yüzde 27,3 artacağına işaret eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Havuz sistemi esnafa fayda değil, zarar getirir" dedi.

 

SPOR   

 

ANADOLU EFES ÜÇÜNCÜ TRANSFERİ YAPTI

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi takımlarından Anadolu Efes, Hırvat forvet Simon ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Anadolu Efes, daha önce de Ricky Ledo ile Brock Motum transferlerini gerçekleştirmişti.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.