10 Temmuz 2018 Türkiye gündemi

10 Temmuz 2018 Türkiye gündemi

10 Temmuz 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

TÜRKİYE GÜNDEMİ                 10.07.2018

 

DOLAR-USD: 4.7300

AVRO-EURO: 5.5600

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.2560

ALTIN-GOLD: 191.3500

 

 

ÇORLU'DA TREN KAZASINDA ÖLENLERİN SAYISI 24’E ÇIKTI

Tekirdağ Çorlu'da önceki gün saat 17.00 sıralarında yolcu tren kazası yaşandı. İlk belirlemelere göre 10 olan ölü sayısı, dün sabah itibarıyla 24'e yükseldi; yaralı sayısı ise 124 olarak açıklandı. 

 

POLİTİKA                                               

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YEMİN ETTİ 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulunda yemin etti. Erdoğan'ın yeminiyle birlikte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı.

 

'CUMHURİYETİMİZİ ŞAHLANDIRMANIN SÖZÜNÜ VERİYORUZ'

Yeni sistemin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konuştu. Erdoğan, "Milletimize 95 yıllık Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şahlandırmanın sözünü veriyoruz." dedi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ KABİNEYİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yönetim sisteminin ilk kabinesini açıkladı. Yeni kabinede eski bakanlardan dördü yer alırken; Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da Milli Savunma Bakanı oldu. Eski bakanlardan Abdulhamit Gül Adalet Bakanı, Süleyman Soylu İçişleri Bakanı, Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı ve Berat Albayrak da Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirildi. 

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: MECLİS GERÇEK ANLAMDA GÜCÜNE KAVUŞTU

CNN Türk ekranlarında 'Yeni Sistem' ile ilgili soruları yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Yeni sistem kuvvetler ayrılığı için önemli bir avantaj. Meclis gerçek anlamda gücüne kavuştu" dedi. Ünal ayrıca bu süreçte uyum ve işbirliğinin çok önemli olduğunu da vurguladı.

 

KILIÇDAROĞLU: KATILMAYACAĞIZ

CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlenecek göreve başlama törenine katılmama kararı aldı.

 

CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN: BU BİR ALDATMACA, YENİ DÖNEM BAŞLAMIYOR

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bugün AK Parti Genel Başkanı'nın Cumhurbaşkanı sıfatıyla TBMM'de yemin edeceği ve bununla bir yeni dönemin başlayacağı söyleniyor. Bu bir aldatmacadır. Bir yeni dönem başlamıyor aslında 2 yıldan bu yana fiilen devam eden bir tek adam rejimi var" dedi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ’DEN "TREN KAZASI" AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatandaşların can ve mal güvenliğinin her şeyin üstünde olduğunu belirterek, Tekirdağ Çorlu'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın sonuca bağlanması gerektiğini söyledi.

 

AKŞENER'DEN TEKİRDAĞ'DAKİ KAZANIN ARDINDAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI: TÖRENLER İPTAL EDİLSİN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Tekirdağ'daki tren kazasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlama töreninin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

DÜNYA                                 

İSRAİL TEHDİT ETTİ

Reuters haber ajansına göre, İsrail ordusu Esad rejimine bağlı birliklerin Suriye'nin güneyinde ilerlemesiyle Golan Tepeleri'ne mevzilenmesi durumunda buna çok sert karşılık verileceğini duyurdu. İsrail, Suriye ordusunun bölgedeki askeri operasyonlarına karşılık birlikleri vurmakla tehdit ediyor.

 

SURİYE'DE DERA KENTİ ESAD REJİMİNİN KUŞATMASINDA

Suriye'nin Ürdün sınırında yeni bir Doğu Guta ve Halep felaketi yaşanıyor. Şam yönetimi insani yardım koridoruna izin vermediği için 700 bin insan 500 kilometrekarelik alana sıkıştı. Dera kenti ise rejim güçleri tarafından bu sabahtan itibaren tüm yönlerden kuşatıldı.

 

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETTİ

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson görevinden istifa etti. Johnson görevine iki yıl önce başlamıştı.

 

EKONOMİ                                   

 

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI KURULDU

Yeni sistem öncesi son kararname ile bazı bakanlıkları birleştirildi. Maliye Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na dönüştürüldü. Yeni KHK, ekonomi ile ilgili bakanlık sayısını 6'dan 3'e indirdi, Ekonomi Bakanlığı ile Gümrük Bakanlığı birleştirilerek Ticaret Bakanlığı ismini aldı.

 

YENİ KHK İLE NÜKLEER DÜZENLEME KURUMU OLUŞTURULDU

"Nükleer Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

 

MALİYE BAKANLIĞI "VERGİ BORÇLULARINI" AÇIKLAYACAK

Vergi daireleri, 250 bin lira ve üzerinde vergi borcu veya cezası bulunan mükellefleri, 17 Ağustos-17 Eylül tarihleri arasında ilan edecek.

 

TURİZMCİLERE FUAR VE TANITIM DESTEĞİ MÜJDESİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen yurt dışı turizm fuarlarına, Bakanlık standı dışındaki grup katılımcıları için destek tutarının üst limiti 20 bin dolardan 50 bin dolara, reklam faaliyetleri için ödenecek destek tutarı da 150 bin dolardan 250 bin dolara yükseltildi.

 

SPOR                                           

SÜPER LİG YENİ SEZON FİKSTÜRÜ ÇEKİLDİ

10, 11, 12 ve 13 Ağustos'ta başlayacak ve 26 Mayıs 2019'daki maçlarla sona erecek yeni sezonun fikstürü belli oldu. Lefter Küçükandonyadis'in adını taşıyacak sezonun ilk haftasında Galatasaray ve Trabzonspor deplasmanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe İstanbul'da oynayacak.

 

GALATASARAY NİJERYALI HENRY ONYEKURU'YU KAP'A BİLDİRDİ

Galatasaray geçen yıl Anderlecht'te kiralık oynayan Everton'ın sol kanat oyuncusu Henry Onyekuru'nun kiralanması için görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.