100. Yıl Bizler İçin Büyük Onur ve Minnet Sebebi

100. Yıl Bizler İçin Büyük Onur ve Minnet Sebebi

Ankara’da Yaşayan İzmirlilerin kurduğu İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu TBMM’nin açılmasının 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için açıklamada bulundu. 

Aksu yaptığı açıklamasında “Milli Mücadelenin zorlu koşullarında egemenliği milletin azim ve kararı ile ilişkilendirenlerin bizlere armağan ve emanet ettiği demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin lokomotifi TBMM bugün 100 yaşında. Bu bizler için büyük bir onur ve minnet sebebi” İfadelerini kullandı. 

PEK ÇOK MİLLETE NASİP OLMAYACAK BİR GURUR

Açıklamasında Amasya Tamimi, Erzurum Kongresi ve Sivas Kongreleri kararlarına atıfta bulunan Başkan Aksu, “Amasya Tamimi’nde “Milletin azim ve kararı”, Erzurum Kongresi’nde “Milli Kuvvetleri amil ve Milli iradeyi egemen kılma”, Sivas Kongresi’nde ise milletin temsilcilerinin kararları oy birliği ile almış olması bizlere daha o yıllarda Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının bu topraklarda millet egemenliğini ve demokrasiyi filizlendirmek istediklerini, millete olan inançlarını ve egemenliğin ancak milletten alınan hak ve güçle meşru kabul edilebileceğine olan görüşlerini göstermektedir" dedi. 

Bu yıl görkemli törenlerle ve coşkuyla kutlanması planlanan ancak COVID-19 salgını nedeniyle aynı coşkunun evlerde ve balkonlarda yaşanacağını hatırlatan Aksu, “Bu onuru ve gururu minnet duygularımızla taçlandırmamız gerekir. Eğer Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları 1920’li yılların zor koşullarında bizleri bugün bu topraklarda bağımsız bir millet olarak yaşatmayı seçip bunu başarmışlarsa, bizler de küresel bir salgın karşısında evlerimizde olduğumuz bugünlerde belki de pek çok millete nasip olmayacak bir 100. Yıl gururunu büyük bir coşku ile kutlamayı kendimize görev edinmeli ve minnet duygularımızı göstermeliyiz”  İfadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA AYRI VURGU YAPTI

Açıklamasında çocukları da unutmayan İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu, “Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları kuşkusuz böyle anlamlı bir günü hem ülke hem de dünya çocuklarına armağan ederek, geleceğin yöneticileri ve yönlendiricileri olacak çocuklarımıza olan güven duygularını göstermişlerdir. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz bugün bizlere emanet ise yarın bugünün çocuklarına emanet olacaktır. Çocuklarımızın, Cumhuriyeti, egemenliği, bağımsızlığı, demokrasiyi ve Atatürk’ün gösterdiği hedefleri içselleştirmeleri kuşkusuz ki geleceğimiz için son derece önemlidir. Çocukları bir milletin ve ulusal egemenliğin teminatı ve geleceği olarak görenlerden öğrendiğimiz çok şey var. Bizim de bu duygu ve düşünceleri kendi çocuklarımıza aşılamamız bu millete, bu cumhuriyete karşı en önemli sorumluluğumuz. Bu yüzden çocuklarımız için yapacağımız çok işimiz, onlarla birlikte bu cumhuriyetin topraklarında yeşerteceğimiz çok filizlerimiz var.” ifadelerini kullandığı açıklamasında tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığını belirtti ve tüm dünya çocuklarının barış ve özgürlük içerisinde büyüyebilmelerini diledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum