100. Yıl onuruna Etem Çalışkan Bornovalılarla buluşacak

100. Yıl onuruna Etem Çalışkan Bornovalılarla buluşacak

İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılı Bornova ilçesinde tüm hafta devam edecek etkinliklerle kutlanacak.

Türkiye'nin en önemli kaligrafi sanatkârlarından Etem Çalışkan workshop gösterisi ve söyleşisi ile 5 Eylül Pazartesi günü Bornovalılar buluşacak. Atatürk’ün imzasından esinlendiği ’K.Atatürk’ kaligramıyla ünlenen Çalışkan’ın yanı sıra ‘Zafer ve Kurtuluşun 100. Yılı Karma Sergisi’nin de açılışı gerçekleştirilecek.

Bornova Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü’nde gerçekleşecek olan etkinlik saat 19:00’da başlayacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını stilize eden ve Anıtkabir kitabelerini yazımında görev alan ünlü Türk hattat, gazeteci ve ressam Etem Çalışkan 100. Yıla özel olarak hazırladığı workshop gösterisini sunacak. 94 yaşındaki sanatçı gösterisinin ardından katılımcılarla söyleşi yapacak.

etem-caliskan-atolye-ve-soylesi.jpg

Kuruluşun ve zaferin 100. Yılında anlamlı etkinliklerle unutulmaz yapmak istediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Anıtkabir’in hatlarını yazan, Atatürk’ün imzasından esinlenerek ‘K.Atatürk’ kaligramını üreten Etem Çalışkan gibi bir çınarı Bornovalılar ile buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Bize göstereceği ve anlatacağı çok şeyleri olduğunu biliyoruz. Bu özel günde herkesi aramızda görmek isteriz” diyerek vatandaşları davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.