100. Yıl Sancak Koşusu düzenlendi

100. Yıl Sancak Koşusu düzenlendi

Foça'da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yılı kutlama programı kapsamında 100. Yıl Sancak Koşusu yapıldı.

Değişik meslek gruplarına ait kıyafetler giymiş 100 genç 100 metre ara ile birbirlerine aktardıkları bayrağı tören alanında Foça Kaymakamı Mehmet Türköz’e teslim ettiler.

Foça İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Reha Midilli Spor Salonu önünden yürüyüş ile başladı. İlçe merkezindeki cadde ve sokakları esnaf ve vatandaşın alkışlarıyla kat eden grup, her bir meslek grubunu bayrak teslim noktalarında bırakarak Jandarma Komando Okulu önüne geldi. Sancak koşusu buradan asker kıyafeti giymiş gençler tarafından başlatıldı. 100 metre aralıklarda bekleyen polis, sağlıkçı, hukukçu, öğretmen, tarımsal üretici, aşçı gibi meslek grubu temsilcisi gençlere aktarılan bayrak Foça Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’na getirildi. Bayrağı son devralan polis kıyafetli genç Kaymakam Mehmet Türköz’e teslim etti. Kaymakam Türköz bayrağı öperek teslim aldıktan sonra gençlere teşekkür etti.

4.jpg

Törende Foça ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Şahin ve Kaymakam Mehmet Türköz birer konuşma yaptılar. Cumhuriyetimizi; gücünü ve birliğimizi yansıtan etkinliklerle andıklarını belirten Emre Şahin; “ Bu heyecan verici etkinlikler Cumhuriyetimizin gücünü ve birliğini yansıtmaktadır. Kuruluşundan bu yana geçen 100 yılda Cumhuriyetimizin temelinde yer alan değerlerimize bağlılıkla, millet olarak büyük başarılara imza attık. Bugün ise gençlerimizin bayrağımıza ve vatanımıza duyduğu sevgiyi göstermelerine şahit olduk. Bayrağımızın her bir elden diğer ele geçişi, ülkemizin devamlılığı ve birliği beraberliğini simgeliyor. Sancak koşusunda yer alan öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

7.jpg

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz teslim aldığı al bayrağın ellerinde sonsuza kadar dalgalanacağını vurgulayarak gençlere seslendi. Mehmet Türköz;” Biz biliyoruz ki bu al bayrağımız, bu yeryüzünde, bu gökyüzünde sonsuza kadar dalgalanacak. Bunun müsebbibi sizler olacaksınız. Siz değerli gençlerimiz çocuklarımız olacak. Türkiye Cumhuriyeti’mizin geleceği sizlersiniz. Her zaman söylüyoruz. Geleceğimiz gençliğimiz, gençliğimiz geleceğimiz. Siz kıymetli gençlerimizden bu bayrağı teslim almak benim için büyük onur ve gurur kaynağıdır. Zaman değişiyor ama coşkumuz hiçbir zaman değişmeyecek. Aynı, birinci günde olduğu gibi, birinci, onuncu yılda olduğu gibi , yüzüncü yılda olduğu gibi. Güneş batıdan doğana kadar bu Cumhuriyet var olacak. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün söylediği gibi. “Cumhuriyeti Biz kurduk Ama onu yaşatacak, yüceltecek olanlar sizlersiniz” diyor. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Meydandaki tören ilçede düzenlenen çeşitli spor etkinlikleri ve yarışmalarda derece alanlara ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.